torsdag 31 januari 2013

Discodans och brännbollssöndag


 Hej igen trogna läsare.
Denna gång tänkte jag börja med att berätta om lördagen.

Allt började med att auntie Sarah hjälpte oss med att poppa 2,5 kg popcorn till kvällens disco.

Popcornshjälten Sarah

Sen var det dags för oss att tillaga pilau och massor med grönsaker. Pilau är kryddat ris (som i ärlighetens namn Uncle Maurice tillagade åt oss). Vi kokade kål, morötter, paprika, rödlök, tomater och chili. Det blev en god och uppskattad måltid.

Pilau gjort på 25 kg ris


5 kålhuvuden i en gryta.


Efter middagen var det dags för det efterlängtade discot, och vilket disco det blev. Jag och Irene hade blåst upp 50 ballonger som vi tänkte pryda matsalen med, men barnen hade andra tankar. Det tog dem ca 20 sekunder att spränga alla ballongerna. Men de jublade och skrattade så mycket att det var värt varenda blåsning för att få se deras glada miner. Sen dansades det och sjöngs kvällen lång endast med undantag för lite popcorn och saft. Dessa barn kan verkligen dansa. Det är nästan så att man önskade att man hade en liten procent av deras kroppsrytm. Men istället så fick jag hålla mig lite i bakgrunden med mina stela träben som jag föddes med.

Discot har precis startat


En riktig discokram

Popcorn + saftUnder kvällen visade även Uncle Maurice oss barnhemmets senaste tillskott.

Våra senaste bebisar

I söndags så var det lite småtrötta barn efter lördagens dansande. Men det hindrade inte oss från att spela lite brännboll. Lite kalabalik utbröt under lagindelningen så jag lät barnen själva lösa detta problem, och det gjorde de. Alla var välkomna att delta, stora som små. När väl spelet kom igång så var det två väldigt engagerade lag som gjorde sitt yttersta för att vinna. Och det utbröt ett stort segerjubel när Team Jacinta tillkännagavs segern.

Eunice smashar


Ruth håller tungan rätt i munnen

Susan och Sarah var mer intresserade av att leka med annat.I övrigt så är det full fart med skola och övriga vardagssysslor. Men jag ertappade Dennis Kakwa med att göra något helt annat. Han höll på att tillverka någon sorts bil.

Uppfinningsrika Kakwa

Och lilla Johnny har byggt sin egen drake som han flyger med.

Johnny kiting (om han får säga det själv)

Ja som ni förstår så är barnen här väldigt kreativa och det är bara fantasin som kan stoppa dem. Det är väldigt kul att se vad de producerar.

Ja det var nog allt för denna gång.
Ha det så bra och på återhörande.
/ Uncle Tobias 

1 kommentar:

 1. Tjena Tobias

  Mycket bra skrivet i vanlig ordning. Det är bra att du tränar på poppning. Kommer att bli mycket sådant till alla matcher vi skall se när du kommer hem.
  Jag hörde på bussen imorse att de skall spela in Torsk på Tallinn nr 2. Nu saknas det en Lasse Kongo.Robert Gustavsson är tydligen upptagen utav annat-
  Är du sugen?? Du uppfyller de mesta kraven,:))

  Ha en forsatt trevlig vistelse.

  PS. Om du ser Isabellah Andersson springa förbi, kan du väl hälsa och önska henne lycka till i VM i sommar. DS

  SvaraRadera