torsdag 31 januari 2013

Senaste från Irene och Phyllis


Att valet börjar närma sig är något som märks i gatubilden. Valaffischer, kampanjer och flygblad syns till lite här och var. Ett första val pågick under tre dagar förrförra veckan, barnen var lediga från skolan och fick lite extra tid för bus och lek. Att det nu är över 100 barn vid Phylllis då internateleverna kommit tillbaka från lovet är något som tydligt märks på ljudnivån. Sången i kyrkan ekar högre och matkön är både längre och stökigare om kvällarna. Sommarvärmen har börjat komma. Sanden bränner mera mellan tårna, luften är tunnare och solen är stekhet både inne och ute. Nätterna har dock varit betydligt kallare. Det har medfört förkylning för både barn och volontärer - en förkylning som tar kål på både energi och humör.  

Förra söndagen packade vi väskorna med saft, kakor och godis och gick iväg på en picknick.Vi lät barnen ordna en kö i längdordning. Något som visade sig vara svårare än beräknat. Efter några försök var kön godkänd och saftkalaset kunde börja.

  
De flesta barn bestämde sig för att gå en extra lång promenad, något de snabbt kom att ångra. Då vi kom hem igen var alla både trötta och törstiga. Ruth flåsade redan halvvägs att hon minsann skall gå och lägga sig direkt och inte stiga upp innan morgon. Men jag säger som Joseph: genvägar är aldrig ett alternativ.

I lördags bjöds det på Pilau och grönsaker. Barnen åt med stor aptit och chilin brände i både näsa och hals. Då alla magar var mättade kickade discot igång. Det hela startade med att vi sprängde ett 50-tal ballonger. Dammet yrde och barnen var glada. De dansade och stojade i takt till musiken hela kvällen. 


Ett disco utan tilltugg är inget riktigt disco. Därför  poppade vi fem kilogram popcorn och bjöd på saft. Efter  energikicken orkade barnen dansa en stund till. 

Discot var fullbordat och både huvud och kropp var trötta innan discot slutade. På söndag var alla trötta och sovmorgonen  välförtjänt. Eftermiddagen spenderades uppe på fotbollsplanen med brännboll  på schemat. Bollen flög i luften och benen fick arbeta. Matchen slutade jämt men segerropet för det vinnande laget ekade över hela skolgården.
/Irene 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar