måndag 7 januari 2013

RVSC, LNNP x 2 och Nyår


Jaha då var det dags igen.
På annandagen så böt jag ut den traditionella annandagsbandyn mot en dag med 73 kenyanska barn på Rift Valley Sports Club. RVSC är en members only club som ligger centralt i Nakuru.
Vi var tvungna att ta barnen i två omgångar så bussen fick arbeta hårt denna dag.  Först på plats var de små. De bytte snabbt om och gjorde sig redo för bad. Vi lovade även de minsta att de skulle få bada så länge som de befann sig i mina händer. Det var otroligt roligt att se Paul, Dennis och Obama i vattnet.

Bus i poolen

Jag, Obama och Kageche

De äldre barnen fick sedan bada innan det var dags för lunch. Efter lunchen så var det fritt fram att leka i lekparken eller spela fotboll tills det var dags att resa hemåt.

Gungbrädorna var populära

Slänggungor i mindre format än Ola-Ikas

Jag vill passa på att tacka alla underbara själar hemma i Sverige som samlade in pengar åt mig innan jag reste hit. Tack vare er så kunde jag ge alla 78 barn en dag i Lake Nakuru National Park i julklapp. Så jag ska ta barnen i fyra omgångar till parken. Den första gruppen åkte den 28e december och det var barn i den äldsta åldersgruppen. Vi såg lejon, noshörning, zebror och giraffer mm.

Vi stötte på en lejonhona efter vägen

Gruppbild vid Makalia Waterfall 


Den 30e december var det dags igen. Kl. 06.30 bar det av till Lake Nakuru.  Denna gång med barn i mellanåldern. Det var bra entusiasm i början men efter en stund så tog den tidiga morgonen ut sin rätt. Men vi såg flodhästar, noshörningar och bufflar i mängder mm.  Och mot slutet av turen så uppenbarade sig ett lejon. Dagen var då fulländad.

Gruppbild vid Baboon Cliff

Så var vi framme vid nyår. Vi volontärer stod för matlagningen och det var chili con carne som stod på menyn.

Mums!

Efter maten så blev det dans och musik innan det var dags för en gudstjänst innehållande mycket sång ända fram till tolvslaget. Det var dock inte alla som orkade fira in det nya året.
Obama fick ge upp innan tolvslaget

Efter tolvslaget så tändes den traditionella brasan och musiken höjdes samt att dansen eldades på ännu mera. Det var tom så att jag bjöd barnen på några danssteg. Jag gav upp strax före tre på morgonen men ungdomarna körde på några timmar till.

Tack för denna gång. Vi hörs snart igen. Ha det fint
 / Tobias

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt, jag hittar inte ord för jag är så stolt över det du gör och även alla andra som är där och jobbar : )

  SvaraRadera
 2. marie liljeqvist14 januari 2013 14:28

  Hej! Vilka härliga bilder på dig och barnen.Jätte roligt att se att ni kan göra så många olika äventyr.Stora Kramar till er alla <3 Mia och Thomas

  SvaraRadera
 3. Vad det är härligt att se bilder på dig o barnen! Så häftigt fortfarande att se hur du har det, och vad ni gör ihop!
  Kram

  SvaraRadera