lördag 10 mars 2012

Skollov = utflykt

Hej alla!

Vi hoppas som vanligt att allt är bra med er där hemma. Vi har det gott. Denna veckan har vi inte gått sysslolösa då den har varit fylld av trevliga aktiviteter. Först och främst hade Phyllis besök från Sverige. Det var ett trevligt par från Stockholm som har hjälpt till med att sponsra barnhemmet och nu ville besöka det på plats. Vi tackar för detta! Några dagar senare fick vi avnjuta Andrés god rulltårta som var bakad med kärlek och sorg, eftersom det var avsked för vår flygledare som några dagar senare åkte hem. Ta hand om dig André! Det var inte bara André som lämnade Kenya utan också ett helt gäng med brev från barnen till faddrar och tidigare volontärer.

I fredags skedde något mycket ovanligt. Phyllis tömdes sakta men säkert på barn och det blev så nära lugnt man kan komma. Detta på grund av att boardersarna åkte hem över helgen för mid-term. Det måste vara jobbigt att så sällan få möjlighet att träffa sin familj. Men det är trots allt så tillvaron ser ut för många här i Kenya. Internatskolor är vanligt förekommande, då det ofta är ett billigare alternativ än att ha barnen boende hemma. Dessutom är transportkostnaderna höga mellan hem och skola.

Då antal barn reducerades kraftigt från 120 till 63 passade vi på att göra en utflykt till Olo ika lodge. Det är ett ställe dit man tar sig till genom en 20 minuters promenad genom bushen, alternativt 40 minuter om man vill gå längs bilvägen. Men det ger ju ingen spänning i vardagen. Högt gräs, vassa buskar och taggtråd, det är grejer det! Och vi volontärer gillar ju att promenera, så vi delade upp barnen i två grupper och gick dit både på lördagen och söndagen. Olo ika lodge är en restaurang/bar/disco/hotell, som också har en stor och trevlig lekplats. Tanken var från början att vi skulle använda hoppborgen som finns där. Men diverse komplikationer med elektriciteten och trasig motor gjorde att den mest låg platt och orörlig på marken. Men vi hade roligt ändå! Under helgen har vi även blivit belsignade av en kyrklig ungdomsgrupp från Kabarak. Dom predikade, spelade fotboll, lekte lekar och dansade med barnen. Sedan avslutade dom dagen med fika.

Det har varit en trevlig och händelserik vecka på Phyllis. See ya!
Kram från Linn och Jonatan
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar