lördag 17 mars 2012

Äntligen finns rinnande vatten på Phyllis!

Habari!

Ytterligare en händelserik och trevlig vecka har passerat på Phyllis. Före detta volontären Lina har snart varit här i en vecka. Hon studerar medie och kommunikationsvetenskap på högskolan i Halmstad och är här för att göra en dokumentärfilm om barnhemmet. Under veckan som har gått, har mest större planeringar skett, så som samtal med inblandade, planering av utflykter etc.
 
Annars har vi satt igång med "4 games 1 winner" som är lite i stil med fem kamp men med fyra lekar. Lekarna vi valt är brännboll, slakeline, in mood for food och fotboll. Än så länge har vi utfört alla grenar utom fotboll. Barnen verkade uppskatta dessa aktiviteter och till helgen koras vinnarlaget efter fotbollsmatchen.
 
Utöver detta har vi tagit ett par high schoolers till staden, då vi åt lunch och på så sätt belönade dem efter att de har skött sig bra i skolan. Detta var något som både vi och dem tyckte var trevligt.
Men nu till veckans stora händelse. VI HAR FÅTT RINNANDE VATTEN!! Sist Lina var här så hittade de vatten genom borrning och nu sju månader senare så kan vi se det rinna för första gången. Det var otroligt känslosamt och glädjande att se hur Knatte, Fnatte och Tjatte (Ruth, Oboma & Johnny) verkligen blev överlyckliga utav något som är så naturligt för oss i Sverige. Med andra ord har veckan som gått varit väldigt givande och Lina har fått en rivstart på sitt nya liv. Vi alla har det verkligen suveränt och trivs som fisken i vattnet. Sköt om er hemma i Sverige!

Hakuna Matata
Lina Almekvist, Linn Olsson & Jonatan Bertilsson
 
 

3 kommentarer:

 1. Peter Ekolind18 mars 2012 18:54

  Hej,

  det ser ut som om ni flyttat brunnen från det tidigare stället?? Bra att ni fått rinnande vatten och slipper pumpa upp det med "fotpumpen". Vad glad jag blev att se Obama och Ruth igen, de är så otroligt söta! Har Obama kvar sin ambulans? Ge dem en jättekram från "uncle" Peter!

  SvaraRadera
 2. Åh så underbart med rinnande vatten, blir tårögd.. åh! Stor kram från Mysan :)

  SvaraRadera
 3. Hej Linn, så härlig bild, rinnande vatten som är det mest självklara för oss härhemma....Underbart att se. Vi ses ju väldigt snart, mysigt att få hem dig om än din ångest är stor att lämna alla fina barn. Kram Jessica

  SvaraRadera