söndag 13 november 2011

Ett första intryck

Det är bara ett par dagar sedan vi kom fram till Phyllis, men det känns redan som att den kenyanska livsstilen smittat av sig på oss. Det finns ett lugn och en harmoni på barnhemmet och i livet här som vi önskar att man kunde ta med sig till Sverige!

Så hur har de första dagarna varit? När vi kom fram välkomnades vi av Maurice som jobbar i köket, vi presenterade oss för personalen, och sedan visades vi runt av Ulla och AnnaMaria som är volontärer här sedan tidigare. Vi har under våra första dagar hjälp till att servera mat, hackat grönsaker på morgnarna, vi har byggt lego med barnen och haft biblioteket öppet. Barnen är nyfikna på vilka vi är, och tar mer och mer kontakt.

Igår hade barnen ”church” med Gidraf som ledare, de sjöng så taket höll på att lyfta och det var svårt att inte ryckas med i dansandet. På slutet fick vi presentera oss och berätta om vilka vi är och varför vi är här, och att det är lite skillnad mellan oss och ”vanliga” volontärer eftersom vi går i skolan samtidigt som vi är här, och inte heller kommer vara här lika länge som volontärer brukar vara.

Eftersom vi är blivande socialarbetare och här för att göra ett projekt genom skolan har vi haft mycket kontakt med just Gidraf, som är socialarbetare och jobbar med barnhemsbarnen. Vi har överöst honom med frågor om hur det är att vara socialarbetare här och vilka arbetsuppgifter han har. Han har varit fantastiskt tillmötesgående och gett oss massvis med intressanta svar.

Vi återkommer snart och berättar mer om hur livet är här, så länge nöjer vi oss med att säga att Phyllis är ett väldigt bra ställe där vi kommer att trivas, troligtvis för bra med tanke på den lilla tid vi är här…

Elin och Nessica


John och Caren

John KamauInga kommentarer:

Skicka en kommentar