tisdag 1 november 2011

Besök på Phyllis

Den här veckan har vi haft storfrämmande på Phyllis. Torsdag 27 oktober kom 4 st lärarstuderande tillsammans med sin lektor från Karlstad Universitet, guide och chaufför på besök. De var väldigt intresserade och frågade en hel del om barnhemmet mm. Vi berättade att det bor 104 barn på barnhemmet, visade köket, biblioteket, skolan (vi var inne både i småskolan och i klass 5) mm. De hade tidigare besökt barnhem i närheten av Nairobi och berättade om olikheter, bl.a. hade barnen med sig mat till den skolan och åt matsäcken ute i ”det gröna”.

Vi berättade om badutflykterna till Kabarak (se tidigare blogginlägg), våra biblioteksöppettider och hur det fungerar. Vi har ”bibblan” öppen måndag, onsdag och fredag 17.30-18.30 och barnen är väldigt flitiga att låna böcker. Barnen står på kö och varje barn har sitt eget bibliotekskort. Regeln är den att man bara får låna en bok per kväll (men om ingen står på kö kan man få låna om). Vi skriver upp namn på boklånaren, titeln på boken, datum och signatur. När boken kommer tillbaka ”bockar” vi av. Det fungerar jättebra. Det som kan vara lite svårt ibland är att vi oftast har ett barn på varje sida av oss som sitter och läser, samt ofta ett även i knä. Det gör att handstilen i blocket varierar.

Besökarna blev även väldigt intresserade av vår vattenförsörjning. Dels sparar vi ju allt regnvatten som samlas i jättestora tankar från taken. Rent dricksvatten får vi från ”Solvatten”. Vi har ju köpt ”Solvatten” behållare i Nairobi som med solens hjälp renar regnvattnet från alla bakterier (vi har inte köpt något vatten sedan vi anlände till Nairobi 7/9). Det fungerar jättebra. Försöker informera så många som möjligt om ”Solvattnet”. Rent vatten är ju så otroligt viktigt och kökschefen Maurice här på Phyllis är väldigt intresserad, han ser till att det alltid finns rent vatten för barnen att dricka (googla gärna och läs om Solvatten).

Vid besöket idag var det rena julafton på Phyllis. Barnen fick kläder, leksaker, block och pennor. På kvällen delade vi ut varsin blyertspenna och varsitt block till alla barnen, glädjen var total och vi tackar Karlstadsbesökarna ännu en gång.

Vi hörs nästa vecka,
Ulla och AnnaMaria

Blogginlägg från Phyllis Memorial 30 oktober 2011


Presentutdelning i matsalen

Mys med dockorna





2 kommentarer:

  1. Kul att ni använt solvatten! Tänkte själv testa men vågade inte. Nästa gång kanske det blir det :) Lycka till med allt.
    / Cecilia

    SvaraRadera
  2. Tack för att ni tog emot oss! Det var roligt att se hur ni arbetar och att få träffa barnen! Ni gör ett fantastiskt bra jobb!

    Varma hälsningar
    Hasibe (En av lärarstudenterna)

    SvaraRadera