måndag 26 september 2011

Skvaller från Phyllis

Hej!

Här kommer lite nytt skvaller från Phyllis. Förra helgen var vi pantertanter uppe tidigt och tog en sväng förbi matsalen. Vi såg hur flickorna arbetade med något, så nyfikna som vi är så gick vi dit. Flickorna strök sina skoldräkter med ett kolfyllt strykgärn, ett strykgärn som man öppnar och fyller med glödande kol. Plötsligt öppnade det gamla strykjärnet sig och glödande kol for ut över klänningen och brände massor med små hål i klänningen. Flickorna sopade glödande kol med händerna ner på golvet, medan vi stod och såg på, vi har ju inte den reflexen när man stryker. Detta är en katastrof för flickan när man äger högst tre skolkläder var och många är trasiga, för de kan inte sy och laga själva. Den trasiga klänningen tog vi hand om för att försöka laga under dagen.

När vi åkte till Nakuru i veckan så blev det en tur till varuhuset för att leta efter ett bra elstrykgärn till barnen. Så nu har pantertanterna kurs i att använda elstrykgärn, vilket väcker ett stort intresse hos barnen. Det känns skönt att de inte ska hantera den glödande kolen mer när de stryker.

Vi nämnde det där med att sy. Nu är vi pantertanter, de två engelsktalande syfröknarna. Det är många nya ord på englska vi har lärt oss, det är en mycket popular aktivitet. Vi har massor med barn med trasiga kläder omkring oss och alla vill att vi visar och hjälper dem först. Det är 98 barn att sy åt, så jobb saknas inte för oss, och det syns att vi gör nytta.

Hej igen från pantertanterna
Ulla och AnnaMaria




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar