söndag 9 januari 2011

Inlägg från Johanna, Hanna och Daniel

Barnen har nu börjat skolan och det känns lite tomt utan dom på dagarna. Dock känns det som vi kan vara till mer hjälp nu då barnen inte gör alla sysslor och där är inte lika många att leka med.

Daniel har anlänt och vi kommer alla tre bra överens. Vi planerar att ta alla barnen klassvis och ha pysselstund, då det är nästintill omöjligt att ha alla samtidigt. Vi vill också att alla barnen ska känna sig sedda och det känns som en bra idé att ta dem i små grupper.

Sysslorna som är nu är att pumpa vatten, hacka grönsaker, mjölka korna (dock har bara Johanna provat detta, de andra fegar lite). Dagarna nu när Daniel har anlänt har vi spenderat med att visa honom runt på Phyllis och idag i Nakuru. Vi försöker hjälpa honom att så snabbt som möjligt komma in i vardagslivet. Då magarna forfarande gör sig påminda vågar vi inte äta lunchen varje dag och lagar eget i gästhuset vilket också fungerar mycket bra.

På söndag ska en av lärarna, Samuel, ta oss till Thomsons Fall vilket ska bli en rolig utflykt.

En av dagarna hade vi en svensklektion för barnen, vi fick veta detta fem minuter innan och hann inte planera något bättre. Vi försöker också vara med de små på deras kiswahili lektion så vi lär oss något. Det är svårt men barnen får många skratt åt oss. Kocken Maurice vill lära sig lite svenska så vi ger han några nya ord varje dag.

Barnen tycker det är väldigt kul att börja skolan igen och har sett fram emot det hela lovet. Skoluniformerna är Sveriges färger och barnen är otroligt söta i dem.

Hälsningar
Johanna, Hanna och Daniel

1 kommentar:

  1. Åhh, ni verkar ha det toppenbra. Saknar dig här hemma Daniel och resten av familjen också. Håller på att baka chokladmuffins nu och om du inte hade varit så långt bort så hade du fått smaka. Trodde inte det skulle vara så jobbigt att du åkte men det är det. Längtar tills du kommer hem men ta vara på tiden där nere och ta många kort. Stor kram från en längtande lillasyster

    SvaraRadera