fredag 26 februari 2016

Växthus och kycklingar på Phyllis!

Nu har det redan gått två veckor av min tid här! Trots att dagarna ibland känns långa så går ändå tiden väldigt fort. För barnen och ungdomarna rullar vardagen på i vanlig ordning. Jag har varit med på lite lektioner i skolan olika klasser. Vi har gått igenom bland annat solsystemet, ekvationer och Afrikas olika klimatzoner. Intressant och även nyttigt även för mig att få gå igenom och repetera lite gammal kunskap!


I torsdags morse blev jag väckt tidigt av massa nya ljud utanför huset, det både sågade och spikades i full fart. Det visade sig att man nu har börjat bygga ett växthus som har finansierats av en insamling av privatpersoner i Sverige. Tror verkligen att det kommer bli en bra tillgång för barnhemmet eftersom det nu går att odla grönsaker i större utsträckning! Det har verkligen varit roligt att följa arbetet och se hur ett helt växthus har växt fram på bara några dagar! :)

 
 
En annan rolig nyhet är att vi nu också har fått massvis av kycklingar hit till Phyllis! Än så länge är de väldigt små och bor inne i köket tills dem vuxit till sig lite. 
 
 
Men om några veckor kan vi förhoppningsvis flytta ut dem till deras nya hönshus och i framtiden kan vi alltså få egna ägg här, superkul!
 
Daniella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar