måndag 25 juni 2012

Phyllis uppträder med dikt på African Child Day


Jambo!

Marijanas första vecka har varit full med intryck och tiden har flugit förbi! Under vardagarna har Jonatan visat runt, guidat, tipsat och hjälpt Marijana med namninlärningen som är en riktig utmaning! Barnen har för det mesta varit sysselsatta med skola, läxor och andra vardagliga sysslor och personalen har jobbat minst lika hårt med deras.  

Brödtraditionen som infördes under Oliver och Torbjörns tid lever vidare och på bilden ser ni Rachel och Maggie som precis tagit ut morgondagens frukostbröd ur ugnen!

I lördags var det African Child Day och Marijana åkte tillsammans med en grupp barnhemsbarn in till en festival i Nakuru där de uppträdde med en dikt. Barn från en mängd andra barnhem var på plats och uppträdde även dem med sånger, akrobatik, dikter och dans! Till och med de vuxna fick ställa sig på scen och dansa loss, något som barnen tyckte var väldigt underhållande!

Våra barn var jätteduktiga, och efter festivalen fick de varsin fika-peng (motsvarande ca 2,5kr) som de fick handla för. För flera av dem var detta första gången i en mataffär och de hade extrem beslutsångest då det fanns så mycket gott att välja mellan! Till slut slog de ihop sina pengar i smågrupper och köpte snacks.


Barnen som representerat Phyllis Memorial på African Child festivalen fick även visa upp sitt nummer på barnhemmet. Riktigt duktiga var dem!

På kvällen var det filmdags och vi poppade tillsammans med ”Popcorn-proffset Aunt Rachel” ca 50 liter popcorn vilka uppskattades minst lika mycket av personalen som av barnen!

Under söndagen var det dags för storstädning och alla hjälptes åt med att rensa bönor, torka golv, tvätta etc. Efter lunch bjöd vi in 6 av de minsta barnen till gästhuset där de fick hjälpa oss att baka chokladbollar. Barnen, som vanligtvis är så himla busiga, tog uppgiften på största allvar och rullade upp emot 300 bollar som försvann sekundsnabbt direkt efter middagen! 25l apelsinsaft försvann lika snabbt den med!

Obama var flitig med att tjuvsmaka på chokladdegen under chokladbollsrullandet! Han var dock inte lika duktig på att dölja spåren!

Under söndagseftermiddagen arrangerade vi en ballongtävling med priser. Barnen blev uppdelade i olika grupper baserat på ålder och fick knyta var sin ballong vid foten. Tävlingen gick ut på att spräcka alla andras ballonger genom att trampa på dem. Sist kvar med hel ballong vid foten vinner, men även tvåan och trean får pris. Totalt fanns det fem grupper vilket innebär att en hel del gossedjur fick flytta från Marijanas resväska till barnens sovsalar!

Ha det så bra så hör vi av oss snart igen!
Jonatan och Marijana 

1 kommentar:

  1. Ballongtävling! Önskar att vi också kommit på det. De älskar att trampa sönder ballonger :D. Fint jobbat!

    SvaraRadera