torsdag 5 april 2012

Veckan som gått

Hej!

Tidigt imorse åkte Linn hem till Sverige efter sin vistelse på Phyllis. Linn, kära vän, ta hand om dig. Vi kommer att sakna dig. Personalen kommer att sakna dig. Och barnen kommer verkligen att sakna dig.

Jonatan har i skrivande stund varit på barnhemmet i 7 veckor. Att tiden går väldigt fort är en någorlunda sliten klyscha, visserligen, men faktum är att det stämmer mer än någonsin. Dessa 7 veckor har passerat väldigt snabbt. Men samtidigt känns det som att man har varit borta väldigt länge. Mycket är väldigt annorlunda mot i Sverige, det har varit mycket nya intryck och upplevelser, men Jonatan har verkligen en suverän tid på Phyllis. Han tycker att det är mycket intressant att lära känna alla människor, framförallt barnen.

Lina fortsätter sitt arbete med dokumentärfilmen. Hon filmar barnhemmet och skolan, har gjort intervjuer och varit med i byar och filmat. Det går bra. Hon stannar i en vecka till för att sedan åka hem till Sverige och fortsätta med redigeringen.

I övrigt har det varit en någorlunda lugn vecka på Phyllis. Linn annordnade en del avslutningsaktiviteter. Bland annat en skattjakt med barnen som var väldigt uppskattad. Det har också skrivits brev till faddrar och före detta volontärer, som Linn tog med sig hem. De senaste veckorna har det varit varmt och väldigt kvavt i luften - regnperioden var att vänta. Så i lördags kom så en rejäl skur, och sedan dess har det regnat regelbundet på kvällar och nätter. Självklart har också majs och bönor rensats, ved huggits, diverse spel och kort spelats. Och förstås; vi hänger mycket med barnen!

Precis innan vi skriver detta blogginlägg var vi förbi posten och skulle hämta ut de brev som faddrar och tidigare volontärer skickat till barnhemmet. Det var väldigt struligt. Personalen på posten river upp alla brev, rotar runt, slänger tillbaka allt huller och buller, kräver betalning, uppvisning av pass och så vidare. Vi fick de brev vi skulle, men det var ett projekt i sig, så det bästa är nog att så mycket post som möjligt skickas med volontärer. 


Ha det bra!
Jonatan Bertilsson & Lina Almekvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar