lördag 11 februari 2012

Födelsedagsfest på Phyllis!

Hej hej!

Hoppas att allt är fint och så i kylan! Här är det iallafall varmt i kropp och själ.

Denna vecka har mest gått åt att förbereda inför Linns födelsedagsfest. Det är minsann inte lätt att arrangera en fest för 130 personer. Det har blivit en hel del turer till Nakuru på grund av att Andrés och mestadels Linns minne är lite si sådär. Det är inte varje dag man handlar 5 kilo lök och två säckar med snacks, de i affären tittade på oss som att vi var helt från vettet. Att köpa 35 levande kyklingar och slänga in dem i bakluckan, inte precis som att handla på Ica Maxi. När vi kom hem sken Maurice och barnen som solar. Nu ligger det tillräckligt med fjädrar på mordplatsen för att göra ett varmt och ekologiskt duntäcke som vi har hört kan behövas hemma i kalla Sverige. En viktig detalj är att André bidrog till två av dödsfallen denna blodiga lördag. På ett kalas måste man ju ha godis och kaka så vi tog vårt kladdkakerecept och gångrade det med 15 och bad till gudarna att det skulle räcka.

Här kommer ett utdrag av vår inköpslista:
35 olyckliga kycklingar
5 kg socker
2,5 kg vetemjöl
400g kakao
40 ägg
15 kg ris
5 kg lök (Där André stod för i stort sett allt hackande så be inte honom att hacka någon mer lök...)
35 paprika
7 backar läsk
2 säckar snacks
13 påsar godis i kilosklassen.
... och lite till.

Här kommer schemat för kvällen:

17.30 Fiskedamm som bestod av 1 påse innehållande 1 klubba, lite godisbitar och en penna som Linns godhjärtade pappa tog med sig.

19.00 Släpptes vilddjuren in i matsalen som var fylld med ballonger som hade tagit oss lång tid att blåsa upp. Det tog inte lång tid innan det hördes som om 3:e världskriget hade brutit ut och inom loppet av 5 min syntes bara liken av det som en gång var vackra uppblåsta ballonger.

19.05 Serverades maten: Kyckling med curryris.

20.00 Kakkalas. Alla fick varsin kakbit med snacks.

Sedan var det dans och de som säger att afrikaner har rytmen i blodet har helt rätt. Gud vad de är duktiga!

För övrigt har vi fått besök av Lotta, en tidigare volontär och hennes käraste Fredrik.

Phyllis fotbollslag har kämpat mot skolan Sun and sheild. Tjejerna var riktigt på hugget och vann med 1-0, killarna hade nog en dålig dag för de förlorade med 4-0.

Veckans guldkorn var när Lewis och David kom hem och berättade att de efter en månads frånvaro från Phyllis har tagit körkort. Grattis, grattis!

Ha det fint!

Kram
Linn och André1 kommentar:

  1. Kul att en vegetarian på så kort tid fick en massa kycklingliv på sitt samvete...I Svedala är det kallt och vidrigt, blir bra avundsjuk på er som kan njuta av sol och värme.Hur går det med Boulspelet i skolan?
    Kram

    Peter

    SvaraRadera