torsdag 1 juli 2010

Joanna och Eva-Lena berättar om sin första tid på barnhemmet

Hej!

Mycket har hänt under de dryga tre veckor Eva-Lena och Joanna varit på Phillys! Vi har lärt oss att rensa majs, ris och böner. Laga mat, städa och servera i effektiv takt. I övrigt har vi fullt upp med att lära känna barnen som för varje dag blir lite mer personliga för oss. Vi vande oss snabbt med tilltalet Aunt och den traditionella Ugalin till kvällsmat känns som en riktig festmåltid när man jobbat hårt hela dagen.
Det är vinter här så barnen går runt i stickade mössor. De hostar, är lite snuviga och frågar om vi inte fryser. För oss känns det varmt som en sommardag, inklusive regnet.

Under veckorna har några av de äldre barnen som går i secondary school kommit hemför lov, vi gick på lördagsutflykt till Kampi ya moto, det var en upplevelse i sig. Förra veckan kom även en svensk familj som har ett fadderbarn på barnhemmet kom på besok under en veckas tid. Kvällen innan deras avresa var det avskedsfest med god mat. Eftersom det var midsommarafton ställde vi också till med lite sång och dans, vi blev smått häpna när barnen visade sig kunna små grodorna lika bra som oss!


Buffy, en av barnhemmets hundar, har fått fina hundvalpar som hon flyttat till volontärhuset där de nu ligger och vaktar utanför dörren under natterna.


Förberedelserna inför 10:års jubileumet har dragit igång! Utan att avslöja för mycket vågar vi nog påsta att det kommer att bjudas på en riktig show!



På återseende, Eva-Lena och Joanna

1 kommentar:

  1. Jättekul inlägg tjejerna - hoppas ni stannar över festen!

    SvaraRadera