torsdag 29 juli 2010

Avskedsinlägg från Eva-Lena och Joanna

Sista veckan är här för Eva-Lena och Joanna. Tiden har gått otroligt fort och ganska långsamt på samma gång. Det är en speciell känsla att vara gäst samtidigt som man försöker göra sig hemmastadd. Det är också ganska intensivt att leva så nära på så många nya människor, det gäller sannerligen att vara både flexibel och öppen för det mesta.

Listan på saker vi lärt oss under tiden här kan göras lång, det känns ända på något satt som viktiga saker att kunna hantera. Vi kan lungt konstatera att vi uppskattar livet hemma i mycket större utsträckning än tidigare. Alla småsaker, som en extra frukt efter kvällsmålet eller ljus när du måste gå upp till toan mitt i natten, finner vi mycket tacksammare nu.

De stora barnen har haft sina examinationer inför kommande läsår pa gymnasiet. Imorgon, onsdag blir det skolavslutning för alla barnen, sedan väntar midterm-lov.

Byggnaden som ska husera bibliotek, sjukstuga och kontor börjar bli färdig och är snart färdig att använda! Vädret har varit mer likt vårt svenska än vi kanske hoppats på. Kyliga vindar och regn moln ligger som tjockt täcke över himlen, det där med vinter var kanske ingen överdrift ända. Desto bättre är det för växligheten, det är väldigt grönt och vackert! Och vatten ar alltid välkommet!

Förra veckan fick vi besök av Elnas föräldrar några dagar, det var de som bjöd pa geten! (Vilken Joakim beskrivit släkten på tidigare).

Förberedelserna inför jubileeumet fortsätter och det börjar närma sig. Det har varit riktigt roligt att följa utvecklingen från de första stapplande replikerna till det nästan färdiga uppträdanet.

För kommande volontärer kan vi rekommendera att ta med oömma och mörka kläder, smutsen är väldigt envis och bestämd. Vill ni köpa presenter till barnen kan ni göra det har eftersom det är mycket billigare. Sagoböcker, målarbocker och ritpapper är saker som gärna går åt.

Det har varit en fantastisk tid med många känslor och nya upplevelser. Tack för oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar