tisdag 3 juni 2014

Skolmästerskap i friidrott och kamelridning!


Söndagar är dagen då det lämpar sig för större aktiviteter. Vi har åkt och badat varje söndag sen jag kom hit men förra söndagen var vi till en attraktionspark några kilometer ifrån oss som heter Olo-ika. 
Jag tog med mig 17 barn mellan 4 - 10 år och eftersom att de är så små så tog jag med 2 kvinnor ur personalen till hjälp. Parken har slänggungor, flygplan, trampbåtar, hästkarusell och hoppborg. På området så fanns det även bar och restaurant. Karusellerna har inte elekricitet utan drevs av mänskliga händer. Vi kom dit strax före 11 och hann leka i någon timme innan lunchen som bestod av strips och grönsaker, exotiskt för barnen. Efter lunchen fick barnen rida på en kamel, en skräckfylld men häftig upplevelse. Det fanns även en stor scen på området där barnen fick dansa och uppträda. Jätte fin personal som hade danstävlingar och lekte lekar med barnen medans de stod i rampljuset. Vi åkte hem vid 18 efter en dag sprängfylld med skratt och nya upplevelser. Hela kalaset gick på 1000 svenska kronor, med inträde, lunch och bussfärd.


Förra veckan var det tid för de årliga skolmästerskapet i friidrott. Det skedde under skoltid så de elever som anmält sig till att tävla åkte tillsammans med två lärare till Kabaraks Universitetsområde (samma plats där vi åker och badar). Där finns skola, sjukhus, bibliotek och mycket mer. Det är väldigt fint och dyrt med skolgång där. Det var 4 skolor som möttes i bl.a. 5000 m, 3000 m löpning. Höjdhopp, 3 steg och kulstötning. Det största intresset var förstås löpningen då kenyaner är ökända för att vara otroliga löpare. Vi fick en vinst på 3000 m och många andra platser. Vi var ca 30 elever i blandade åldrar och kön från vår skola. En toppendag avslutad med lunch.

Lördagen ägnade vi åt att sätta upp nät i fotbollsmålen. För att nätet jag köpt skulle passa var vi tvugna att sätta upp två nya stolpar bakom de befintliga för att få en kubform. Vi använde oss av gamla stolpar från de gamla toalett- skjulen som precis rivits och ska ersättas. Jag behövde bara säga vilket material vi skulle använda sen skötte barnen resten. Så otroligt hur de grävde och fäste stolparna och slet utan att någon klagade och inte hjälpte till.


Den här söndagen var jag och badade med resterande barn som inte varit och badat. Vi badade i 2 timmar och spelade basket som avslut. Den här söndagen, 1 juni, var inte vilken dag som helst utan Kenyas självständighetsdag. I kalendern finns det två självständighetsdagar, en 1 juni eftersom Kenya detta datum år 1963 fick självstyre under den brittiska kolonialmakten och en 12 december, som var dagen då Kenya äntligen förklarades helt självständigt.

Oliver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar