torsdag 28 februari 2013

En fotbollsfylld helg samt skolstart för en del av våra nya High School elever

Hej hej medborgare.En vecka har passerat sedan jag skrev senast så det ar val dags for en uppdatering.
I fredags sa var jag till Kabarak University för att försöka göra en deal så att vi kan komma dit med barnen och bada. Allt gick enligt planerna och vi kunde komma redan på söndag (dvs den 17e). Mer om detta lite längre ner.
Efter skolan I lördags blev det lite fotbollslir. Denna gång agerade jag bara fotograf. Barnen organiserade allting själva och spelet pågick ganska länge trots den brännheta solen som brände på våra huvuden.
Fotbollslir

I söndags så var det dags for bad. 26 förväntingsfulla tjejer tog plats I bussen och vi rullade iväg. Hela vägen dit så sjöng barnen och klappade. Det ar alltid like vackert när dessa barn sjunger. Väl framme så inser vi snabbt att grinden är låst och badvakten syns inte till. Nehe tänkte jag och ringde personen som jag bokat detta med. Han försäkrade mig om att vakten var pa väg. 30 minuter gick och jag ringde igen, han sa bara “ha tålamod”. De tar lätt med 26 badsugna barn. 50 minuter gick, då ringer de för att meddela att ingen kommer att öppna idag. Badvakten kunde inte komma. Detta är Kenya. Så jag meddelade barnen denna tråkighet. Vi gjorde det bästa av situationen och spelade fotboll, hoppade hopprep och klättrade I träd istället.
 Hopprepshopp

 Mercy I trädet
Auntisarna Maggie och Rachael var med och spelade fotboll till barnens och min stora glädje.
Auntie Rachael tjongar iväg en utspark
När spelet hade pågått I ca 40 minuter under den gassande solen sa hände det. Jacinta slår en superb djupledsboll till en framrusande Uncle. Han inser snabbt att han ar helt fri mot Auntie Maggie. De möts öga mot öga och endast en kan gå segrande ur denna batalj.
Vad händer.
Någon som har Erik Hamrens mailadress?
En fräck liten tittfint och sen en tunnel. Den gamla klassikern. VI skrattade gott åt det hela. Sen fikade vi och åkte hem. Även hemvägen fylldes av vacker sång.
I måndags sa var jag med fyra tjejer till deras nya skola, Mama Ngina. Catherine, Miriam, Hellen och Ann. De var förväntingsfulla över att äntligen få börja på high school. Det är ett nytt äventyr som väntar dem.
 Ett stort gäng tog farväl av vara tjejer.
Ja det var I stora drag vad som hänt den senaste veckan pa Phyllis.
Ha det sa bra hemma I Sverige mina vänner. Vi hörs snart igen och nu är det bara 7 veckor kvar tills jag ar hemma igen.
/Uncle Tobias  

2 kommentarer:

  1. Åhh, syrran står i sin nya fina skoluniform! Vad jag blir stolt!! Hakuna Matata Lina

    SvaraRadera
  2. Stor kram till dig Tobbe, tycker du ska komma hem nu. Vi saknar dig massor : )

    SvaraRadera