söndag 24 februari 2013

180 Köttfärsbiffar och skattjaktDetta inlägg kommer att prydas av vad vi gjorde i helgen. Det var Irenes sista helg så vi slog på den stora trumman. Allt började i fredags kväll då vi bakade chokladsockerkaka. Men den åts inte då utan skulle vara till lördagen. Lördagsmenyn bestod av köttfärsbiffar, pilau, grönsaker och till efterrätt blev det en kakbit. Biffarna gjorde vi på 12 kg köttfärs, 3 kg morötter, 1.5 kg lök, 1.5 vitlök och en herrans massa kryddor. Det blev 180 biffar som Auntiesarna Sarah och Maggie hjälpte oss att tillaga i ugnen.

Vad som skulle bli biffar
Det färdiga resultatet


Till efterrätt blev det dubbel chokladsockerkaka med sylt i mitten och glasyr uppepå.

Uppradad kaka

Jag tror att denna lördagsmeny var uppskattad.


I söndags så hade vi skattjakt. Ja hur ska jag förklara detta utan att röra till detta allt för mycket. Jag och Irene gick upp 4 på morgonen för att plantera ut 8 kartbitar. Detta gjordes under natten för att undvika barnens nyfikna ögon. Barnen delades in i 8 lag och varje lag fick en ledtråd som skulle leda dem till sin kartbit. När alla bitarna var funna så skulle de bygga ihop kartan och på så sätt få fram vart skatten fanns. Lite förvirring uppstod efter att de fått sina ledtrådar så vi fick ta reglerna en gång till.

Kartan
Kaos och förvirring 
Någonstans bland veden borde kartan finnas


De hittade alla bitarna efter lite letande. Och efter lite om och men så lyckades de bygga ihop kartan som ledde dem till skatten.

Här byggs kartan ihop


Men ett hinder återstod. Det satt ett hänglås på dörren. Det gick då upp för dem att det stod balloons på kartan och att de sett ballonger i flaggstången vid skolan. Så de skulle alltså spränga dessa vattenfyllda ballonger för att få tag i några nycklar, och en av dem passade. Även detta fixade de gallant och snart var skatten deras. Dock så hade jag nyckeln till själva skattkistan för jag tror att kaos skulle brutit ut om de själva skulle öppna en kista full med godis.

I en av ballongerna finns alltså rätt nyckel
Johnny hade tagit plats först i kön när godiset skulle delas ut


I övrigt så har veckan rullat på i godan ro. Jag är numera ensam volontär på plats och kommer att vara så över valet.

Det var allt för denna gång.
Ha det så bra och på återhörande.
Uncle Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar