måndag 26 november 2012

Senaste från Phyllis!


I lördags var det en tänkt filmkvall här på Phyllis, vi volontärer hade ordnat med godispåsar och film.  Vi hade förberett 144 godispåsar och det räckte precis till alla barnen, då det visade sig att dem var betydligt fler än vi tänkt oss. Lagom tills att filmen slogs igång så slogs strömmen av, ett strömavbrott som varade hela kvallen. En sådar lyckad filmkväll, men godiset var nog gott.Innan filmkvällen fick vi besök av ett gäng ungdomar från kabaraks universitet som ville testa på att arbeta lite. Samtidigt fick vi också besök av en samling pensionarer från Sverige som stödjer en närliggande skola.

På söndagen var det dags för den sista gruppen att få åka iväg och bada. Denna gången fick en del av high school eleverna som kommit hem för lovet följa med.Vi har länge fuderat på hur vi ska kunna fixa till skolans idrottsanläggning. Det som behövde göras var att svetsa ihop ett fotbollsmål och en basketkorg samt nät till dessa. För att kunna svetsa var vi tvungna att haka sönder gjutningen och gräva upp alla delar, vilket vi såg som ett stort projekt. Det gjorde inte Samson. Han tog två spett och gick visslande upp till fotbollsplanen och satte igång, efter en kvart var han klar.I onsdags var det skolavslutning för barnen på Phyllis memorial academy, en lång cermoni hölls i matsalen där en präst bjudits in för ge åttorna en välsignelse. Åttorna har dock två veckor kvar I skolan på grund av strejken.

För att fira att barnen slutat skolan bestämde vi oss för att bjuda på mat. Det blev chilli corn carne med ris, vilket verkade uppskattas av de flesta. Det gick åt 11 kilo köttfärs, 9 kilo bönor och 25 kilo ris. Allt gick bra trots att vi är ovana vid att laga mat over öppen eld med ett enda redskap, en avkapad åra.
På återskrivande!

/Gun-britt, Tobias och ToveInga kommentarer:

Skicka en kommentar