lördag 13 augusti 2011

Nya volontärer på väg!

Hej,

Vi heter Mikael Nyström och Julie Rondeau, och nu återstår bara två dagar tills vi börjar vår resa till Phyllis. Vi ser väldigt mycket fram emot erfarenheten att såväl upptäcka Kenyas (och Afrikas) kultur som att lära känna barnen på Phyllis, vilka vi har förstått har gjort starka intryck på tidigare besökare!

Tidigare idag lämnade Micke in sin examensansökan då han precis avslutat sina studier i ekonomi i Stockholm där han också bor sedan några år tillbaka. Ursprungligen kommer Micke från lilla Gränna som ju hos de flesta är känt för sina polkagrisar och sitt fina läge vid Vätterns strand. Som bekant blir man dock lite hemmablind och han längtar inte tillbaka än, utan vill i framtiden utomlands för att fortsätta studera och arbeta. Efter att ha arbetat på en sommarskola har Micke insett hur roligt det är att umgås med barn och ungdomar och hur mycket man själv kan lära sig av att sätta sig in i deras perspektiv.

Julie är till hälften fransyska och har bott i Paris den största delen av sitt liv. Hennes fascination för Afrika tog henne efter gymnasiet till det fransktalande Burkina Faso, i Västafrika, för att jobba som volontär på ett barnhem och en skola i sju månader. Det var en både tung och fantastisk upplevelse, som gav henne ett nytt perspektiv på saker och många fina vänner för livet. Sen fyra år tillbaka bor hon och pluggar i Stockholm, men är även hon sugen på att upptäcka världen i framtiden!

Teknik är ett intresse Micke alltid haft med sig och därför har vi inför resan fått tag i några vänners avlagda laptops. Förhoppningen är att, nu när elen är dragen, kunna lära barn och personal hur man skriver och räknar på datorn, även hur man söker information och kommunicerar på internet. Kanske blir det därmed lättare för alla er läsare i Sverige att hålla kontakt med fadderbarn och övriga på barnhemmet!

Julie vet från sin tidigare erfarenhet av Afrika att fotboll alltid är populärt; därför valde vi att göra en insamlingskampanj bland vänner, familj och skolkamarader för att samla in deras gamla skor. Vem vill ha kvar fotbollsskor när de är för små och bara tar plats, när man kan ge bort dem till barnhemmet? Resultat: våra bagage är fulla av fotbollsskor!

Hoppas ni följer vår fortsättning på bloggen, så lovar vi att uppdatera med berättelser och bilder!
Vi hörs snart igen, kram!

Julie och Micke

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter... Vi kommer precis därifrån. Ni kommer att möta fantastiska människor stor och små...och ett nymålat och storstädat Phyllis för det var det de gjorde i fredags.. Alla var igång med nånting som i botten handlade om att ta hand om sitt hem, Hälsa dem så väldigt mycket från aunti Gunnel och onkel Kjell.
    Krama dem och säj att vi längtar tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Oj vad kul det är att läsa om barnhemmets händelser eftersom jag hade glädjen att besöka barnhemmet i augusti och det gav mycket att tänka på.
    Linneas grandmother

    SvaraRadera