fredag 15 juli 2011

Senaste nytt från veckan som gått


Hej!

Tiden börjar gå fort på barnhemmet. Vi hinner bara stiga upp så är det kväll igen. Måndagar blir snabbt söndagar. Vi börjar bara ha ca 2 veckor kvar på Phyllis och det märks både på oss volontärer och på barnen. Vi spenderar verkligen all tid vi har med varandra. Den senaste veckan har jag och Lina spenderat tid i biblioteket och målat om borden och bänkarna. Nästa vecka borde det vara färdigt och då är borden och bänkarna gröna och det fina datorbordet som Uncle Sammy och några high school pojkar har gjort är gult. Vi har haft roligt när vi målat och spelat musik vilket har uppskattats av eleverna som har kommit ner dansande från skolan på lunchrasten. De har dansat en stund och beundrat de nymålade borden.

Efter skolan har vi spenderat tid med barnen. Vi har haft biblioteket öppet vilket fungerar mycket bra. Det är fler barn som lånar böcker nu och inte bara bilderböcker utan även tjockare böcker. Efter middagen har jag läst sagor för de yngre barnen och de har börjat förstå och säga lite engelska ord nu så det betyder att det är bra att läsa för de på engelska innan läggdags. Efter det har jag pratat och sjungit med de äldre flickorna i deras sovsal. Slutligen har vi varit i pojkarna sovsal där det är liv och rörelse innan läggdags. De senaste kvällarna har jag och några andra pojkar spelat sänka skepp vilket de tycker är mycket roligt. De har även fått låna min telefon och spelat ett spel på den så nu är det full tävling om vem som skall slå nästa rekord. Annars har vi bara suttit och pratat med pojkarna som tycker det är mycket roligt när vi umgås med dem innan läggdags.

Det börjar som sagt märkas att tiden för oss på Phyllis snart är över. Många av barnen som kanske inte pratat så mycket förut kommer nu fram och vill visa sina läxor eller spela spel eller vadsomhelst för att umgås en stund med oss. De har också börjat fråga hur vi skall hålla kontakten sedan och vill ha våra adresser. Det kommer att bli svårt att lämna de fina barnen som vi har fått bra kontakt med men det positiva är att datorerna håller på att installeras och när det är klart så kan vi ha e-mail kontakt med barnen. Kanske även skype med webbkameror. Lina har haft lite dataundervisning med några ur personalen eftersom kontorsdatorn fungerar nu.

För en tid sedan frågade jag barnen om det är något de vill göra så länge vi är här. De ville att vi skulle ha picknick. Så den här söndagen skall vi ha en picknick ute på fältet vid skolan efter kyrkan. Vi skall kalasa på saft,kakor, muffins och leka lekar. På lördagskvällen kommer vi att titta på en komedifilm, ensam hemma. Det har visat sig att barnen föredrar filmer där de slåss och skjuter människor. Nackdelen med detta är att främst pojkarna på barnhemmet börjar leka med varandra så som de sett på tv vilket betyder att de slåss på skoj. Det är inte bra eftersom när de äldre pojkarna gör det så börjar tom det yngsta barnen att sparka varandra. Så nu på lördag skall vi försöka fånga deras intresse med en komedifilm och hoppas de tycker om den och börjar intressera sig för andra filmer med minde våld i.

Det här var nytt för den här veckan!
Terese Backlund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar