torsdag 27 mars 2014

Både bad & regn under Christas och Kerstins sista vecka på barnhemmet!

Nu har regnperioden börjat och damm har ersatts av lera. Jorden är törstig men när det regnar som mest bildas det översvämningar och vägar blir bäckar. Jag åkte med skolbussen igår morse och det var om möjligt ännu mer besvärligt än vanligt för bussförare uncle George att manövrera bussen mellan groparna.

"Auntisarna" har fullt upp i trädgårdslanden. Nu är allt färdighackat och plantering av vitkål, sukumawiki och lök är i full gång. Tomatplantorna som kom i jorden för en dryg vecka sedan ser nöjda ut.

Kerstin och jag försöker att komma åt att måla färdigt den gungbräda som vi har skänkt till lekplatsen. Det är inte lätt att parera in mellan skurarna men vi är optimistiska!

Denna veckan är vår sista på barnhemmet och vi försöker att avsluta de projekt vi har jobbat med. Både de synliga och de lite mer osynliga. Vi ska åka och bada i poolen i Kabarak med den sista gruppen barn och då har alla fått bada vars en gång. Vi ska ta med de minsta barnen till en "babypool" i Nakuru fastän badvakten i Kabarak avråder oss bestämt. Han säger att det bara gör att barnen tror att de kan simma fast de inte kan. Det ligger nog mycket i det...sist åkte vi med 28 barn och när Kerstin frågade dem om de kunde simma så svarade alla "ja!" Det visade sig att INGEN kunde. Vi tror att ordet "simma" egentligen betyder "bada" på Phyllis. Kan du bada? Ja!

Andra projekt är som sagt mer osynliga...relationer med barn som man vill fortsätta på något bra sätt...någon som man vill uppmärksamma genom att ge rätt liten present....en diskussion som har löpt över några veckor som man vill komma till punkt med... Det blir väldigt sorgligt att lämna detta underbara ställe!

Hälsningar Christa
 
Simträning i poolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar