onsdag 8 januari 2014

Tillbaka på hemmaplan och äventyr i lake Nakuru

Nu är vi alla hemma från Mombasa och en helt underbar resa full av nya lärdomar och upplevelser. Julfirande i tropisk värme med svalkande havsbris, simträning i indiska oceanens vågor med såväl barn som personal och mysiga stunder att bara vara. Spännande utflykter till djurpark för att mata giraffer och se läskiga ormar plus en halvdag inne i staden där vi utforskade Fort Jesus och åkte färja över till södra kusten. Med ryggsäckarna fyllda av nya erfarenheter är vi nu som sagt alla hemma på Phyllis igen men historierna från de fem dagarna vid kusten hänger kvar i luften och minnena vi alla fått är något vi kommer bära med oss hela livet. 

Något vi också fick med oss från Mombasa var en hel del malaria trots allt kämpande med myggnät. Tre av de mindre barnen, Caroline och Uncle Maurice fick uppleva den nya erfarenheten också, de har alla varit på sjukhus och fått behandling så mår mycket bättre nu som tur är. 

Igår, Söndag 5 januari, stod det äventyr i kalendern! Det var jag, Clara, Kristina (Lasses syster som är här och hälsar på), Caroline, Ann Mugure, Kenedy, Fridah, Omondi och Shiro till Lake Nakuru på heldagssafari. De tre sista är syskon och alla sex barnen kom till Phyllis under 2013 och hade därför aldrig varit på safari och sett de vilda djuren. Vi åkte hemifrån vid åtta på morgonen och barnen var pigga och förväntansfulla. Bara att åka bil genom Nakuru är ett äventyr! Väl i parken såg vi noshörning nästan direkt, black rhino. Mot slutet av dagen såg vi white rhino också! Inga lejon tyvärr - hakuna Simba - men massa zebror, apor, giraffer, bufflar, impalor osv. Åt lyxig picknick vid lake nakurus vackra vattenfall, duktiga Clara gjorde Chapati med hjälpsamma Auntie Sarah igår till matsäck - mycket uppskattat! Sedan fick de varsin juice, liten yoghurt och bananer. Som snacks i bilen fick de chips och choklad! Sockerchock!! Lilla Shiro kunde knappt sitta still men på hemvägen somnade nästan alla och Omondi sov i mitt knä hela vägen hem. Shiro var också bilens boss hela dagen, när hon tröttnade på att bilen stod still sa hon bestämt "twendeni" och off we go! (Let's go på swahili). Chauffören var mycket road. Väl hemma igen fortsatte kvällen med lek och bus, storytelling och självklart ugali!

Måndag idag. Ny vecka, nytt år. Idag åker de första barnen iväg till high school - killarna som går på Soalay boys high school - och de ser verkligen fram emot att komma tillbaka till skolan och vardagen. Ingen som klagar. Nu i veckan åker resten av våra borders tillbaka till sina high school, det kommer bli tomt utan alla härliga tonåringar men också roligt att få träffa de nya borders som kommer hit för att gå i Phyllis Primary School. Det är också ett stort gäng som blir kvar här i Januari, de som slutade klass åtta och de som slutade form 4 förra året. Alla väntar spänt på sina resultat från slutproven, åttorna som ska börja high school och de andra som slutat och nu väntar på att kunna ta nästa steg in i framtiden. Funderingarna kring den är många och drömmarna når långt! 

Clara har med min hjälp fortsatt jobbet med intervjuerna som ska få inviga det nya året med nyheter här från Kenya till alla er hemma i Sverige. Barnen tycker det är roligt att få svara på frågor både kring livsönskingar och favoritmat och vi får samtidigt lite kvalitetstid med dem! 

Stor kram,
Auntie Klara K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar