lördag 4 januari 2014

Självständigheten

Dagarna rullar på i ett högt tempo och det ges inte möjlighet till så många lugna stunder. Men vi är ju inte i Kenya för att vila heller så det är bara att busa på. Man vill samtidigt ta vara på varenda lite stund som man kan få tillsammans med barnen eftersom att man vet att det bara är under 3 veckor som man kommer att vara här. Vi hade med oss en resväska med saker till barnen som vi delade ut. Det var såpbubblor, pärlor, ritblock med pennor och hopprep mm. Ett rent nöje att dela ut detta till barnen och sedan leka med dem.

Shiro visar stolt upp sina mästerverk, om det faktiskt är hennes låter vi vara osagt 

 Fridah visar upp sina bubbelkunskaperCaren visar upp glädjen med att hoppa hopprep

12 December var det Kenyas självständighetsdag, och inte vilket år som helst utan deras femtionde i ordningen. Detta var någonting som firades med lite extra god mat och en utflykt till Lord Egerton Castle. Där blev det fotbollslir och lek samt en del fotografering. Barnen poserar mer än gärna framför kameran. Barnen gick ett varv inne i slottet innan det var dags för fika och sen en ganska trött bussfärd hemåt. En bra dag tillsammans med barnen.


Fotbollslir vid ”slottet”

Kan barnen posa så kan jag


Gerd bestämde sig för att bjuda barnen på hamburgare med pommes, korv och coleslaw. Hon grillade ca 120 stycken hamburgare och Joseph Gitau tog hand om korven och pommesen i den vedeldade ugnen. Jag, Emeli och Mamma bidrog med att bygga hamburgarna och lägga på tillbehören så att barnen fick sin middag i tid. En uppskattad middag och barnen mumsade i sig i rask takt.

Gerd grillar tappert sina hamburgare


Det var allt för nu. Vi hörs om ett tag igen.

Kram Uncle Tobias


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar