torsdag 6 december 2012

Kladdkaksbak och geten i hagen



I fredags så bakade vi kladdkaka som vi bjöd på i lördags. Vi gjorde 14 satser och det gick åt bla. 28 ägg och 42 dl socker.





I lördags skulle vi bjuda på get. Joel visade oss vägen till kampi ya motos slakteri där geten skulle inhandlas. Väl framme hos slakteriet visade det sig att det inte fanns någon död get så vi blev medtagna till hagen för att välja ut vårat offer. Vi avböjde det erbjudandet och tog ett redan slaktat får istället.
Så i lördags bjöd vi på fårgryta som innehöll, morötter, rödlok, tomater och kål. Det blev en riktigt god måltid som omväxling till ugali.




Till efterrätt blev det den redan omtalade kladdkakan, barnen hade inte missat att vi bakade den i fredags så de visste att den stod på menyn. Vi hade handvispat 2.5 liter grädde som vi serverade tillsammans med 5kg apelsiner och 35 bananer för att göra efterrätten komplett.



Vi har de senaste veckorna fixat iordning skolgården. Nya nät till fotbollsmålen, volleybollplanen och basketkorgarna, samt material för att kunna utöva dessa aktiviteter. Vi har även sett till att det finns två fotbollsmål istället för ett och ett halft, det ena saknade ribban.

I söndags hade vi en playday med picknick. Vi spelade fotboll, badminton, kastade ringar och hoppade hopprep. Och mycket annat. När väl fikat skulle delas ut så utbröt kaoset, men jag tror att alla fick sin del av fikat för de verkade ändå vara nöjda.




Vi har även börjat ta med några barn varje gång vi går till kampi ya moto och bjuder dem på fika som en liten utflykt. Senast fick Obama, John och Mary folja med. Obamas huvud gick som radar när vi kom fram till kampi ya moto. Det märktes att han inte är van att komma utanför barnhemsområdet.



/Tove och Tobias

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder! :) det verkar vara full rulle precis hela tiden! Men du ser ganska sunkig ut Tobias ;) längtar så mycket tills jag får se hur du lever! Bara 36 dagar kvar!! :)

    SvaraRadera