tisdag 3 januari 2012

Besök i Nairobi, bad på Kabarak och nyår!

Hej,

Veckan som gått har i stor del gått åt till att bada med barnen i Kabarak. För er som inte läser bloggen så ofta är Kabarak ett samhälle som ligger i närheten av Phyllis. Kabarak är ett stort universitets-/skolområde som drivs av Kenyas tidigare president. Området är som en liten stad i sig själv med bl.a. bank, kyrka, sjukhus och pool. Tre grupper blev det och alla barn fick gå utom de allra minsta. Det tar sin tid att gå dit. Lite beroende på vilken grupp det var tog det mellan 45 minuter och en timme. Efter simningen blev det picknick med saft och bullar. Hela utflykten avslutades med basket eller fotboll.

Veckan innehöll även ett besök till flygplatsen i Nairobi, Jomo Kenyatta. Med på resan följde tio barn som alla var ivriga att besöka flygplatsen. Resan var nog störst för Sammy då hans stora dröm är att bli pilot och vem vet kanske kommer jag prata med honom när han flyger över Sverige. Vi blev runtvisade på flygplatsen av Freddy, en av lärare Sammys vänner. Höjdpunkten inträffade i början av touren då säkerhetskontrollen skulle passeras. Då jag själv haft förmånen att resa så mycket har man glömt hur spännande allting kan vara. Touren inne på området varade i ungefär en timme. Vi fick se det mesta och fick stå ute på en platform och titta på flygplanen och hann även med några landningar och starter. Barnen tyckte resan var riktigt bra men för mig blev det en besvikelse då möjligheten att besöka flygledarna uteblev.

Igår var målning av killarnas dorm på schemat. Tanken är att dormen ska få lite mer personlighet i form av måliningar på väggarna. Innan detta projekt kan inledas behöver dormen fräschas upp. Främst killarnas då tjejernas dorm målades förra året. Målningen flöt på bra med många barn deltagande ända tills det kom till rengörandet efteråt, mycket konstigt... Så nu får vi se vad framtiden kommer innehålla kanske kan någon lokal förmåga från Kampi Ya Moto måla något på väggarna eller blir det rent av vår egen John Maina som står för konsten.

Kram
André

Tjenixen!

Förutom alla dessa trevliga upplevelser som André har skrivit om så har vi fått uppleva ett årskifte á la Kenya. Det kenyanska nyårsfirandet består av kyrka, kyrka och lite mer kyrka. Vi fick besök av en kyrklig ungdomsgrupp, grannar och gamla vänner, så vi blev riktigt många. Kvällen bjöd på god mat, mycket sång och dans. Dansmusiken var en mycket intressant mix mellan gospel och partymusik från deras sedvanliga skiva som vi nu har lyssnat på sen jag kom hit. När mörkret kom och hälsade på tändes en brasa som brann hela natten lång. Det var en mycket mysig natt bestående av gemenskap och glädje. De ända som inte uppskattade nyårsafton lika mycket var de stackars getter som fick sätta livet till. Jag är otroligt glad över att fått ta del av detta så tack alla på Phyllis.

Det låter som denna vecka har varit tipptopp men tyvärr är så inte fallet för lovet är slut. Det betyder att alla highschool eleverna kommer att lämna oss och att det kommer att bli tomt på dagarna då barnen är i skolan. Åh, andra sidan så kommer vi ha nog att göra då det under kommande vecka kommer att droppa in en hel del borders. För att säga hejdå till highschool-kidzen tog vi ut dem på en liten picknick. Där bjöds det på godsaker som pastasallad och chokladbollar som de själv hade gjort.

Ha det gött!
kram
Linn


2 kommentarer:

  1. Nu är biljetten bokad och snart kommer far och farmor på besök. Det skall bli oerhört spännande och lärorikt! Poolen såg ju inbjudande ut och det är klart efter en timmes promenad var det säkert uppfriskande!

    SvaraRadera
  2. Hej Linn! Kul att se att du har det bra och att du trivs. Spännande och läsa vad ni hittar på om dagarna. Om farsan din får plats i bagaget så har Melvin plockat bort lite leksaker och pussel som han vill gärna ge till barnen. //Kram Anna

    SvaraRadera