onsdag 21 mars 2018

Utflyker, regn och 5 nya barn!


Klockan visar 03.44. Jag hör små snarkningar här och där. Jag försöker att försiktigt vända mig om men sängen knisslar och knasslar så mycket så jag låter som en klumpig elefant. Jag somnar om och vaknar på morgonen när 25 tjejer gör sig redo inför dagen.

Inte ofta, men då och då sover vi över i tjejernas sovsal. Det är mysigt och blir nästan som ett litet pyjamasparty!


Under lovet så målades sovsalarna och en del av matsalen. Innan jag (Gabriella) åkte hade vi en liten insamling där nära och kära skänkte pengar till barnen och vi fick ihop över 3000kr. 

Vad har hänt sedan sist? Mycket!

Under lovet så målades sovsalarna och en del av matsalen. Innan jag (Gabriella) åkte hade vi en liten insamling där nära och kära skänkte pengar till barnen och vi fick ihop över 3000kr. 

Det behövdes fräschas upp med färg här så för pengarna köptes målarfärg och sen så målade de stora killarna. De gjorde ett fantastiskt jobb! När barnen sen började skolan igen så påbörjade jag och Johanna ett eget litet projekt, tvätta och laga alla gardiner. Efter lite uppfräschning så verkligen skiner de!

Förra söndagen så hade barnen som vanligt kyrka på förmiddagen. Under tiden satte vi upp hinderbana och tipspromenad vid skolområdet. 


Efter lunch kallade vi dit alla barn och sen lekte vi! Vi delade in dem i 5 lag med cirka 10 i varje. De stora tjejerna fick agera lagledare och gjorde det med bravur. Hinderbanan var så kul tyckte barnen så sista varvet sprang alla samtidigt! Kaosartat, men kul! Tipspromenaden innehöll frågor om Sverige, Kenya, djur och annat smått och gott. En mysig eftermiddag!Denna söndagen åkte vi med 16 ungar och badade i Kabarak! Det var väldigt uppspelta barn som satte sig på bussen efter lunch. För vissa av barnen var de länge sedan de ens var utanför barnhemmet och skolan så bara bussfärd var en upplevelse. De skötte sig kanon bra och vi hade en fantastisk eftermiddag. På söndag är det dags igen och vi hoppas på en lika fin dag.
Regnperioden har också kommit igång så vi var lyckligt lottade som hade strålande sol just de timmarna vi var och bada. I barnhemmets växthuset växer det bland annat skummawiki och spenat för fullt. Vi har börjat så även i grönsakslanden och gräset lyser så grönt det är.

Sista delen av detta blogginlägg vill vi tillägna barnhemmet 5 nya barn. Två är bröder som efter föräldrarnas bortgång togs hand om sin storasyster. Vilket såklart inte är en lätt uppgift och speciellt inte för en ung tjej. De var ute till sent på kvällarna för att ordna mat och började även komma in i fel umgängeskrets. Så den 13 februari flyttade pojkarna hit till Phyllis. Två underbara killar. De har kommit in i livet på Phyllis fort och hittat sin plats.


Sedan har vi tre syskon till. 3 barn vars öde får även den mest känslokalla att brista i gråt. I början av februari blev deras moder brutalt mördad av deras far. Mamman och pappan hade separerat för nästan 10 år sedan och barnen hade bott med sin mamma. Nu blev de föräldralösa! Varje dag blir vi förvånade över hur fina dessa barn är. De har varit med om sin värsta mardröm! Men de kämpar på. De kommer såklart behöva mycket hjälp och stöd efter allt de varit med om! Men de är så tappra och rara. Sättet de är mot varandra och de andra barnen, sättet de pratar och beter sig, världens finaste ungar! Varmt välkomna ♥Kram Johanna och Gabriella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar