fredag 27 maj 2016

Phyllis Academy bygger ut!


Som många av er vet så byggde Jacinta och Sabine år 2006, tack vare ett pris som de fick från IM, en skola vid barnhemsområdet som heter Phyllis Academy. 

Phyllis Academy är en grunskola som erbjuder fattiga familjer en högkvalitativ utbildning. Eftersom det är den enda skolan av sitt slag i närområdet blev den snabbt populär och kassrummen överfylldes.

Med anledning av det har man använt barnens bibliotek, vilket man har delat upp med tunna plywoodskivor, som två provisoriska klassrum. 

Som ni kan förstå innebar detta att det blev mycket lyhört i de rummen och svårt för både barn och lärare att vara så fokuserade som de önskar. 

De planer som fanns på att använda biblioteket för IT-undervisning fick länge vänta, fram tills nu.  För nu har man nämigen äntligen börjat bygga två nya klassrum!


Tack vare bidrag från sponsorer i Kenya och Sverige har skolan fått en summa pengar som räcker för att påbörja bygget som planeras komma igång mycket snart! 


Planen är färdg och för varje dag som går hämtas mer och mer byggmaterial!
 

Det är i nuläget oklart om summan kommer räcka hela vägen och Jacinta har prutat ner priserna rejält, men som vanligt i Kenya kör man "Hakuna Matata style" och tar ett steg i taget. 

Det innebär i praktiken att man håller tummarna för att pengarna ska räcka hela vägen, samt löser eventuella hinder allteftersom de uppstår. Uppdateringar kan väntas inom kort! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar