söndag 2 oktober 2011

Hej igen!

Återigen ett litet inlägg till bloggen från Phyllis Memorial.

I början på veckan regnade det dåligt så barnens vattencistern där de tar vatten till duch tog slut så reservcisternen måste användas. Som tur var kom regnet som vanligt på eftermiddagarna igen från mitten av veckan och fyllde på.

En dag fick vi volontärer delta i en historielektion i skolan, det var jätteintressant. Handlade till stor del om Afrikas utveckling och mycket om Nelson Mandela, Sydafrikas president under en tid.

Under veckan har barnen haft tester-skrivningar i skolan onsdag, torsdag och fredag. De ska få svar senast nästa fredag 7 oktober. Det låter på de flesta barn som att det gått bra för dem. Barnen är väldigt flitiga i skolan, bra diciplin och barnen är väldigt flitiga att plugga i biblioteket på kvällarna.

En eftermiddag hade vi en riktig ”mysstund” med de 4 minsta. Vi plockade ut böcker från biblioteket och satt i skuggan och läste för dem. Det var mycket uppskattat att härma olika djur, vi sjunger för dem efter bästa förmåga, barnen härmar efter svenska ord. De sjunger även på swahili för oss, det är jättefint, men vi förstår knappt ett ord.

Under tiden vi varit här har vi ju hjälpt barnen laga kläder och även hjälpt och lärt framförallt flickorna sy och sticka (nu börjar även pojkarna komma och vilja ha stickor och garn – de sitter i långan rad och kämpar med maskorna) så nu tyckte vi det var pojkarnas tur att få en aktivitet.

Pojkarna har kommit och frågat oss efter plastkassar från affären som de gör drakar att flyga med av. Vi köpte tunn ”vaxduk” i Nakuru vid senaste besöket och tänkte det skulle kunna fungera. Klippte till i lagom stora bitar och delade ut, pojkarna blev jätteglada. De fick ”vaxduk”, snören att binda med och en liten sax att klippa av med. Tyvärr visade det sig att de var alltför tunga att kunna flyga med så vi får nog tänka om. Hoppas de kan använda delarna till något annat, tror nog det, uppfinningsrikedomen är det absolut inget fel på.

Annars flyter livet på som vanligt, vi hjälper till i köket, rensar majs och bönor, leker med barnen, syr och stickar mm.

Många Phyllishälsningar
Ulla och AnnaMaria

Auntie Rachel och Auntie Sarah rensar majs

John Kimani lär sig sticka

1 kommentar:

  1. Om duken är för tung/tjock för små drakar, gör en större så flyger den nog.

    Man kan räkna på förhållandet area/vikt (inklusive pinnar och snöre) och jämföra med de drakar som fungerar.

    SvaraRadera