måndag 6 augusti 2012

Massor med finbesök!



Förra veckan fick vi finbesök av Jacinta, hennes dotter Lotta, systerdotter Mercy och Mercys bebis Lily! De blir alla kvar ett tag och detta firades med pannkakskalas och fest! Jacinta har tagit i med hårdhandskarna sedan dag ett och är i full fart med att fixa allt som fixas ska. Lotta har mycket att ta igen med alla hennes syskon och det är alltid en stor och glad barnskara runt omkring henne vart hon än går. Lilla Lily går, bokstavligt talat, även hon! Hon har tagit sina första steg och börjar bli allt säkrare på foten. Snart kommer hon springa runt här med resten av barnen och mamma Mercy kommer inte få det lätt! Inte nog med det, i förrgår kom grannarna Wendo och Shaees hit med deras lilla baby Izma och idag kom även Mary som tidigare har bott på barnhemmet hit med sina underbara två, små barn, en pojke och en flicka. Barnhemmet är alltså fullt med bebisar och ni kan tänka er att auntisarna är överlyckliga!

Jacintas ankomst!


I lördags fick vi dessutom besök av en high school klass med flickor som går i Form 2 och kom för att hjälpa till på barnhemmet över dagen. Tillsammans med våra barn storstädade de hela barnhemsområdet, lunchade med barnen, umgicks och bjöd på uppträdanden med sång och dans!


Dining room var fullsatt medan både våra och gästernas barn uppträdde med sång och dans.

Festligheterna slutade dock inte när gästerna åkte hem. Eftersom det var Marijanas sista lördag på barnhemmet (för den här gången) så har det bjudits på ca 30kg lammkött, 45 kg potatis, 40 liter ris, 40 liter kål-och-ärt stuvning samt över 200 chapatibröd! Med magarna fulla dansades det och bjöds på uppträdanden resten av kvällen och även Jacinta och Auntisarna uppträdde med både sång och dans!

Marijana och några av tjejerna under festen




Vi har även haft annat finbesök på området nyligen då en herre från Nairobi kom och hälsade på. Med hans hjälp har vi hittat ett par lokala sponsorer som gärna vill hjälpa oss att finansiera Phyllis Academys skolbuss som i nuläget håller på att byggas i Nakuru! Företaget H. Young och FBLI bidrar tillsammans med ca 210 000 KES! Ett STORT TACK ska de ha för detta! Dessutom vill vi passa på och tacka Mr. Bernazano och Mr. Ramirez som har hjälpt oss att hitta dessa sponsorer! Med den nya skolbussen kommer vi att kunna nå ut till ännu fler barn som hoppas på att få en bra utbildning och en ljusare framtid! Asante sana!

Men vi har inte bara fått besök, vi har även besökt lite platser själva! Vi volontärer passar just nu på och njuter av våra sista veckor här på barnhemmet. Marijana åker redan nästa vecka och Jonatan veckan därpå. Lotta blir kvar med barnen augusti ut. För att utnyttja den här sista tiden till fullo har vi delat upp barnen i fyra grupper och tagit med dem på utflykter under helgerna. De mindre barnen har fått gå på picknick i närheten av barnhemsområdet på lördagarna medan de äldre barnen på söndagarna har fått åka till Olduka där det finns en plats med riktigt häftiga stenformationer.

Gruppfoto 

Boaz på toppen av formationerna

Där har det vandrats och klättrats i timmar, sjungits, fotats, ätits mackor med jordnötssmör och annat sött och gott och tro det eller ej, men det har till och med badats i den bruna, knappt en halv meter djupa floden som rinner i området! Barnen kunde helt enkelt inte låta bli att gå i vattnet, med kläderna på (!) och simma så gott det går att simma i så grunt vatten.


John hoppade i med kläderna på!

Catherine och Agnes busar i vattnet

Som ni kan se var de överlyckliga och njöt enormt av den spontana badstunden! På hemvägen har det blivit besök i en fiberfabrik där barnen har fått se hur fibrer framställs. Utflykterna har avslutats med en kort tur i Kampi Ya Moto innan ankomsten till barnhemmet där varm ugali väntat på att mätta våra hungriga magar! Vid ankomsten var vi dock en fler än vid avfärd! Hem med oss hade vi nämligen en till liten bebis som ska bo och växa på barnhemmet tillsammans med barnen! Hon var så söt att vi alla, inklusive Jacinta själv, inte kunde låta bli att lämna henne där helt ensam! Kära vänner – möt Phyllis - den nya minstingen på barnhemmet!

Boaz och sköldpaddan Phyllis

I veckan ska de barn som inte har varit med i Masai Mara, och därmed inte sett Afrikas djurliv tidigare, åka med Marijana på utflykt för att åtgärda detta. Masai Mara-resan gjordes 2010 och sedan dess har vi fått tillökning på Phyllis med Obama, Karen, Nelly, Stacy, Kevin och våran kära Gidraph! Mary som nu är här i någon vecka med barnen hade istället flyttat från barnhemmet innan resan gjordes och gick därmed miste om upplevelsen. Likaså har universitetsgrabbarna Lewis och David inte kunnat följa med på den stora resan pga. obligatoriska moment i skolan. Och så kan vi ju inte ha det så klart! Därför ska de delas upp i två grupper varav ena gruppen ska åka till Lake Nakuru på onsdag och andra gruppen till Nairobi på torsdag. Nairobi-gruppen ska besöka ett par olika djurhem och gå på Safariwalk. När dagen går mot sitt slut ska barnen åka tillbaka till Phyllis Memorial medan Marijana ska vidare till Masai Mara och därefter tillbaka till norden. Allt om äventyren får ni alltså höra efter ankomsten till Sverige!

Ha det underbart så länge!
Jonatan och Marijana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar