söndag 1 mars 2009

Sjukstugan, turneringar samt madrasser - livet på Barnhemmet!

Här kommer ett inlägg från vår nuvarande volontär på Barnhemmet, Olof Drotz, som är student i Malmö och kommer att vara på plats under några månader. Förhoppningsvis kommer vi att få många uppdateringar från Olof under de kommande veckorna.



Hej!

Som ni förstår sa är jag för tillfället på Phyllis Memorial och arbetar volontärt. Kom hit den 4 februari och tiden bara flyger förbi! Just nu är jag enda representanten från Sverige på barnhemmet. Känns faktiskt lite ensamt ibland, att inte kunna diskutera saker och ting samt upplevelser med någon annan. Men förutom den biten så är det inga problem. Barnen är hur giiioa som helst och personalen alltid lätttillgänglig och trevlig.Jag har precis börjat få ordning på alla namn, då är det lite lättare att få l kontakt med dem än bara "How are you/ Habari?".

Camilla, som var här för någon vecka sedan, fick igång en sjukstuga som barnen nu har börjat fatta galoppen med. De minsta barnen kommer med extremt små sår som mest blir psykisk ompyssling, men det bekräftar att de iaf vågar komma med sår. Man behöver sällan vara rädd för att det ska göra för ont när man tvättar, barnen är väldigt tåliga och rör knappt en min.

Igår (27/2) var 41 av de äldre barnen, som blivit uttagna till Kampi Ya Moto Primary School-turneringen, och spelade fotboll, volleyboll samt net-ball (typ basketboll men ända inte he he). Det var ingen vanlig turnering utan dagen var till för att se vilka av barnen som skulle bli uttagna för att slås samman till ett lag som om en vecka ska möta att annat ihopslaget lag från några andra skolor. Under dagen mådde jag lite dåligt, och nog tröttare än något av barnen som var med och spelade, för jag fick frågan ett antal ganger "Oh, are you too bored Uncle Olof?". Fick hela tiden försäkra alla om att det var solen och något jag ätit, och inte att spelet var tråkigt! Mr Njoroge, läraren som bor på Phyllis var ansvarig för lagen. Det blev tyvärr inte så många vinster for Phyllis, men ungefär 15 av barnen blev uttagna till nästa vecka! Väldigt kul!

För er som la ihop till nya madrasser åt barnen kan jag meddela att vi snart har delat ut alla! Pole pole! Vi har inte kunnat dela ut alla madrasserna vi köpte för några veckor sedan eftersom en del av de mindre barnen kissar i sangen. Vi har därför varit på jakt efter skydd (eller Macintosh som det kallas i Kenya :) åt dem som behöver. Jag och Maragia sprang på Nakurus gator, upp och ner, i måndags och försökte hitta den sorten vi behövde, men de finns inte att köpa någonstans!.Det slutade med att vi fick specialbeställa från en läderbutik. Hämtade ett prov-ex dagen efter, vilka passade perfekt så nu har vi beställt ännu fler. Vi hade lite synpunkter som vi ville få fram och att de skulle tillgodose, vilket vi fick... trodde vi. Skulle ha hämtat alla 14 skydd idag men det hade blivit missuppfattningar så på måndag ska allt vara rätt och riktigt! Pengarna som blev över efter madrass-köpet är nu helt slut, räckte precis till 15 skydd vilket var vad som behövdes åt barnen. TACK alla som puttade till pengar åt detta projekt, barnen blev jätteglada!

Ha det bra så länge!
Bye-Bye från Olof Drotz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar