onsdag 23 januari 2019

Hej då Phyllis!

Nu är det dags för mig att lämna Phyllis, för att åka till Nairobi över helgen och sedan hem till Skåne.
 
Sista veckan har i stort sett bara handlat om skolan, de äldre barnen har åkt iväg till sina skolor och en del yngre barnen har kommit för att bo här för att delta i skolan. 

Massor av tid och pengar har gått åt för att handla allt som behövs för att bo på internat och gå i skolan, även alla skolavgifter har betalats vilket verkligen testar ekonomin här. Om vi i Sverige tycker Januari kan vara tuff ekonomiskt, så kan man ju undra vilka ord Kenyanerna använder. Dessutom är Januari väldig torr och varm, så matpriserna har gått upp.

Barnen är så nöjda över att gå i skolan igen och de vill ofta berätta om nya saker de lärt sig. Men det är tufft liv att gå i skolan här. Uppstigning 5.00, skolan börjar 7.15 och håller på tills 16.00. Efter ha tvättat kläder och duschat så har de lite fritid. 19.30 är det obligatoriskt läxläsning även om dem inte har någon läxa fram till 21.30! DÅ det är läggdags. 

För mig är det mycket märkligt att de sitter uppe och pluggar så länge. De äldre från typ sexan klarar det bra, men de yngre somnar ofta i böckerna och man kan undra hur mycket kvalitet det blir innan det? 


Härom kvällen gick strömmen vid kvällsmaten, innan de ska göra sin läxläsning. 
SWOOSCH! sa det, så hade alla ätit upp och hoppat i säng där de låtsades sova. Många somnade såklart. På så sätt visste de att de inte skulle behöva gå och plugga, utan det skulle de hinna med på morgonen. Det är verkligen ett annat liv för barnen här än i Sverige, bara hur tyst och fokuserat det är i skolan är kul att se. 


Det är med glädje i hjärtat jag lämnar detta underbara ställe. Klart så känns det ledsamt för mitt ego. Men jag vet ju hur bra dem har det här och vilka fina vuxna de har runt sig. 

Phyllis, vi ses snart igen ❤️

Robert 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar