onsdag 4 juli 2012

Midsommarfirande med ringdans, bullar och uppträdanden!

Veckan har som vanligt flugit förbi alldeles för snabbt! Några av high school eleverna är redan hemma under midterm, andra kommer nu i veckan. Det har varit riktigt kul att träffa dem, få höra om hur de har det och se dem umgås med de andra barnen. I lördags vaknade vi tidigt för att baka upp emot 246 bullar ala Kenya style. Medan bullarna jäste hackades det grönsaker för fullt. High school grabbarna tog med sig radion till gästhuset och hjälpte till med att pensla och sockra bullarna, sedan var det rakt in i en het, vedeldad ugn. Bullarna förblev små i storlek, någorlunda kompakta och ganska krispiga, men barnen uppskattar allt sött lika mycket och klagomålen uteblev därmed. Med bullarna klara, grönskarena hackade och midsommarstången uppe kunde lekarna börja strax efter lunch. Vi tog med oss de mindre barnen och började sjunga och dansa små grodorna, vilket de redan kunde ganska väl tack vare tidigare volontärer, och så fort det blev liv på skolgården kom alltfler barn och ringen växte. Efter några turer hejdlöst skratt åt små grodorna samt några turer björnen sover tog barnen över lekledartiteln och ringlekarna fortsatte den ena efter den andra. Annelie, Sandra och Helena som är på besök hos barnhemmets grannar kom och hälsade på och både vi och barnen hade det riktigt mysigt med dem. Det blev långa samtal, pappersloppor, målning och ritlekar.

På lördagar har barnen kyrka kl 17,00. Normalt brukar socialarbetaren Gidraf hålla i den men han har varit ledig i helgen så barnen har skött det själva. Idag tog high school kidsen tag i det hela och strukturerade upp sång, dans, bibeläsning och bön.

Efter kyrkan var det middagsdags, efter middagen bulldags och efter bullarna kom slutligen den officiella mikrofonpremiären! Marijana har med sig två mikrofoner och en karaokemaskin från Sverige så en hel del uppträdanden väntas framöver. Den här gången erbjöd vi high school kidsen möjliget att uppträda för de andra barnen, framförallt eftersom de inte kommer vara här då vi ska ha en stor Talent Show nästa lördag men även för att det kan vara bra att de stora får introducera mikrofonerna så att vi minskar risken för kaos när de blir de mindre barnens tur att använda dem (detta visade sig vara rätt tänkt då alla ville prova att säga något i mikrofonerna!). Barnen sjöng, dansade och körde grymma battles i flera timmar tills Uncle Sammy sa att det var läggdags. De var grymt duktiga och alla hade roligt, både de som stod på scen och de som satt och tittade på. Mercy imponerade med sina battle-skills, Joel med sina egna låtar och Beatrice med sitt fina avslut med låten Goodbye my lover. Mot slutet höll Hamilton och Beatrice varsitt tal där de tackade oss volontärer samt alla i Sverige som har skickat med saker till dem, de berättade att de såg det som en ära att ha varit de allra första att använda de nya mikrofonerna och de uppmanade de mindre barnen att använda presenterna från Sverige väl och ta god hand om dem. Det var väldigt fint att se deras uppskattning och glädje. Mikrofonerna blev minst sagt en fullträff! Personalen gillar dem minst lika mycket som barnen och har även dem uppträtt med sång medan barnen varit i skolan! För att inspirera än mer inför den kommande lördagens Talent Show tittade vi på filmen Step Up i söndags så i vecken väntas förberedelser på alla håll. Affischerna ska sättas upp, barnen ska öva på sina uppträdanden, anmälningslista ska göras och Jonatan och Marijana ska försöka fixa till en fin scen, musik etc. Sen får vi hålla tummarna för att elektriciteten inte försvinner just den kvällen!

Ha en härlig vecka där uppe i norr!
Jonatan och Marijana

Jonatan och John Kimani klär om ett basket mål till en barrig midsommarstång 

Barnen ville posera framför stången

Dans runt midsommarstången

Bullbakning med hjälp av high school grabbarna

Uppträdande med de nya mikrofonerna


Affischerna inför nästa veckas talent show


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar