onsdag 5 oktober 2011

Bara en och en halv vecka kvar!

Terminen rullar på här på Phyllis och snart har vår tid här gått. Känns väldigt tråkigt att tänka på att lämna alla men tror alla minnesvärda ögonblick kommer finnas kvar på näthinnan länge.

Största som har hänt under veckan är att istället för att bara baka bröd en gång i veckan ska barnen nu få det på daglig basis. En ny, ugnsliknande manick (i gästhuset kallad ”Phyllis-micron”) som genom ånga ska ”expressjäsa” brödet ska underlätta arbetet. Med Dr. Uncle Sammy som testchef har vi nu hittat en process som ger bra resultat och barnen uppskattar förstås att ha något till morgontéet.

Några av bilderna kommer också från häromkvällen när vi lekte med barnen uppe på fältet. Nu har vi också börjat lära känna internateleverna som annars ofta håller lite lägre profil än barnhemsbarnen. Micke spelade basket till svetten rann medan Julie såg på när Phyllis egna cheerleading-grupp, Mercy, Jessica och Purity, tränade på pyramiden och andra akrobatiska ställningar. Vi frågade om vi fick vara med men på grund av betydande viktskillnader fick vi bara hålla oss på bottenvåningen sa de och skrattade.

Auntie Ulla och Auntie Anna Maria har varit snälla och köpt två populära leksakstraktorer (”tinga tinga” på swahili) till småbarnen Obama och Johnny. Trots deras robusta kvalitet lyckas ändå vildarna slita märkbart på leksakerna, men kul har de verkligen, med alla tänkbara leksaker och prylar som chaufförer och passagerare.

Då tiden börjar bli knapp har vi också jobbat på att skapa något system för datorlektioner, gärna som kan fortgå efter att vi lämna Phyllis. Detta försvåras av att lärarnas datorvana är begränsad samtidigt som den kenyanska läroplanen är minst sagt fullsmockad. Vi skulle i alla fall ha påbörjat lektion med klass 8:orna tillsammans med Teacher Sammy igår när vi drabbades av ett annat bakslag: strömavbrott. Några vi dock har haft roliga lektioner med är personalen som skrattar mycket när vi låter dem skriva recept och inköpslistor i Word.

Helgens avslutande fadderbarnsintervjuer bjöd också på en höjdare som vi vill dela med oss av: Lilla men ständigt hungriga (och runda) Obama svarade på frågan om vad han gillade att göra på sin fritid ”Drinking chai”!

Julie och Micke

Akrobatikträning

Att spela kort är populärt

Bakning

Konstiga passagerar ombord

Micke visar Rachel hur man använder word

Pojkarna spelar basket

1 kommentar:

  1. Hej på er!

    Vet av egen erfarenhet att det är kul och motiverande att få kommentarer på blogginläggen. Vill bara säga att det är väldigt roligt att läsa om vad ni gör där borta, att se att biblioteket, datorsalen och bakugnen används och att alla verkar må bra. Allt som allt verkar ni göra ett riktigt toppenjobb!

    Tack så mycket för trevliga inlägg!
    Tb

    SvaraRadera