måndag 19 september 2011

Syjunta och bad på Kabarak

Nu börjar vi komma in i rutinerna på barnhemmet. Däremot har vi inte lärt oss alla namn, men det kommer mer och mer det också.

Vi har sett att barnen behöver hjälp med sina kläder, en hel del behöver hjälp med lagning osv. Så vi har skaffat material och stickar och syr för brinnande livet. Tjejerna flockas kring oss och vill gärna lära sig själva att sy (som väl är hjälper de oss trä på nålar, deras ögon är betydligt bättre än de gamla volontärernas). Inte trodde vi att vi skulle bli engelsktalande syfröknar med hjälp av synål, tråd och trampsymaskin. På barnhemmet finns 2 st trampsymaskiner och i veckan hade vi haft hjälp av en reparatör för att fixa igång dem.

Idag (söndag) har vi varit på utflykt till Kabarak, där finns en badpool inne på Universitetsområdet. Det tar ca 1 timme att gå dit och en 1½ hem (då var en del rejält trötta). Vi hade 20 barn i olika åldrar med oss. Packade med muffins, saft och badringar till alla. Glädjen var enormt stor och alla var förväntansfulla att få komma till poolen. Väl framme fick vi vänta en stund vid grinden och den första omgången muffins försvann snabbt. När alla sedan var ombytta och klara var det dags för badet. I poolen fanns endast en liten del där alla bottnade, men barnen var enormt duktiga att hålla sig inom det området. För säkerhets skull hade barnen badringar, några var dessutom duktiga simmare. Vi hade en timme på oss i poolen och barnen ömsom badade och solade sig vid poolkanten. Efter badet serverade vi resten av muffinsen och saft. Barnen är mycket förtjusta i allt som är sött.

Ullas arbetskamrater har bidragit med ”guldkantspengar” till alla barnen. Eftersom det finns närmare 100 barn här och vi kommer att gå med dem i grupper om ca 15-20 barn i varje, så har dessa ”guldkantspengar” gjort badutflykterna möjliga.

Vama Phyllishälsningar
Ulla och AnnaMaria


Uppställning vid poolen!

Simon trivs i vattnet!

1 kommentar:

  1. Vilken lycka för barnen! Synd att man inte kan se bilderna. Ha det fortsatt gott!!

    SvaraRadera