torsdag 29 september 2011

Mycket skratt på Phyllis

Nu har helgen gått och den blev lika späckad som förväntat. Lördagens disco blev superlyckat, mycket tack vare barnens hjälp. Först med pyntet (girlanger och ballonger) som med entusiasm sattes ihop och upp i matsalen. Den här gången tillverkades även egna varianter med nål, tråd och mycket skratt. Det var emellertid inte bara barnen som kom till vår hjälp, fd volontär Märta och hennes vänner Lea och Frida var på besök från Nairobi och de hjälpte till såväl inför som under discot – kul! I gengäld mot att vi bjöd på saft och sötsaker försökte tonårsflickorna lära oss skaka rumpa på afrikanskt vis, med blandat resultat ska tilläggas.

Den här veckan har barnen examensvecka men de är ändå duktiga på att hitta på aktiviteter för att inte bara behöva plugga om kvällarna. Bland annat spenderar pojkarna eftermiddagarna med att spela kula vilket vi har svårt att lära oss. De spelar inte som på västerländskt vis med en pyramid utan de tävlar om att först träffa en liten grop. Deras kastteknik går ut på att använda pekfingret som en slags slangbella och de skruvar kulorna både till höger och vänster. Dessutom är många kulor spruckna vilket ytterligare försvårar leken. Härliga ögonblick har vi också fått när några andra barn med bambupinnar, plastpåsar och sytråd tillverkade drakar som flög överraskande bra i vinden uppe vid skolgården. Roligast hittills hade vi nog ändå när Auntie Rachels son Mash kom till barnhemmet en kväll och parkerade sin matatu-minibuss utanför matsalen, lyckligt ovetande om det som komma skulle. Barnen tryckte nämligen in dubbelt så många som den är gjord för och lekte vilt. Leken blev så verklighetstrogen att lille Kamau, som spelade rollen som chaufför, utbrast: ”Where do you want to go? Nakuru only 10 shilling!”. Det blev dock ett abrupt slut när Mash argt kom utspringande och jagade iväg barnen som vek sig av skratt. Den här gången låste han bilen ordentligt om sig.

Slutligen kan vi rapportera att vi varit på besök i lektionssalen på klass 7:s social studies med Douglas. Förutom att vi lärde oss en massa om Nelson Mandela, vilket var lektionens tema, fick vi se prov på elevernas ambition när nästan alla räcker upp handen för att vilja delta. Vi tyckte även Douglas gjorde ett utmärkt jobb med sin karisma och en bra dialog med klassen.

Micke & Julie


Bilen fylld till bristningsgränsen

Kamau leker matatu driver

Flyga drake uppe vid skolan


Obama får godis på discot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar