torsdag 18 november 2021

Uppdatering november

Sedan augusti har Kenya sakta men säkert tagit sig ur den fjärde vågen och smittspridningen ligger nu på en låg nivå i landet. Vaccinationstakten går långsamt framåt och idag är 7,7% av den vuxna befolkningen fullvaccinerad, det vill säga ca 2,1 miljoner invånare.

Både barn och personal mår bra och alla har klarat sig undan smittan så här långt. Eftersom smittspridningen i Kenya är låg är det inte längre besöksförbud på barnhemmet.

Odlingarna i framförallt växthusen har drabbats av skadedjur och Jacinta har därför varit i kontakt med en jordbruksspecialist för att få hjälp med hur skadedjuren kan försvinna. Potatisskörden har klarat sig och potatis kommer kunna serveras till jul. Det planeras för att odla lök och överskottet kommer säljas

Barnen är mitt i termin två för skolåret 2021. Terminen avslutas den 23 december lagom till att julfirandet ska börja på Phyllis. Även den här julen blir speciell för barnen då inga volontärer kan vara på plats. Men till skillnad från förra året kommer Jacinta vara på plats och fira med barnen. Den 6:e december reser Jacinta till barnhemmet och hon längtar verkligen efter att träffa alla barnen!

I december tar två av barnen examen från college. Zipporah har utbildat sig till lärare och Wilfred till revisor. Wilfred har redan fått anställning på företaget där han gjorde sin praktik.
I förra veckan gick Kampi ya Motos Barns kalender för 2022 till tryck. Så håll utkik här på Facebook för information om när ni kalendrarna är redo för försäljning!


Foto: Elna Fredriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar