söndag 18 oktober 2020

Uppdatering från barnhemmet


Många är ni säkert som undrar hur barnhemmet har det i dessa speciella virustider. Både barnen och personalen mår bra. När pandemin bröt ut införde Jacinta besöksförbud till barnhemmet och när personalen behöver åka in till Nakuru för att uträtta ärenden använder de bilen istället för allmänna kommunikationsmedel.

Viruset är på nedgång i Kenya i dagsläget men oron är stor att det kommer öka igen.

Jacinta hade tillsammans med personalen och barnen planerat för en stor jubileumsfest under påsken med anledning av att barnhemmet fyller 20 år i år. Festen har fått skjutas fram på obestämd tid.

Samtliga skolor; grundskolor, high school, college och universitet stängdes i mars. Barnhemsbarnen som bott på internatskolor flyttade hem till Phyllis i avvaktan på att skolorna skulle öppna igen. I viss mån har det funnits möjlighet att fortsätta sin skolgång på distans, men det har i de flesta fall brustit i tillgången till internet. Våra barn har haft tillgång till internet, och i viss mån har de studerat, men inte tillräckligt för att vara i fas som om de skulle gått i skolan. 

Vi har dock fått glädjande nyheter och det är att i måndags öppnade skolorna igen för de barn som går i klass 4 och 8 i grundskolan (klass 8 är sista året i grundskolan), och de som går sista året i high school. De ska fortsätta den klass de påbörjade i januari, läsa ikapp året och ha sina slutprov i mars/april nästa år.

Pågående projekt på Phyllis är att bygga nya kaninburar för det kommer nya kaniner. Nya kycklingar är beställda från Uganda, men eftersom Ugandas gränser är stängda har de inte levererats. Odlingarna går bra, det har regnat lagom mycket under senaste tiden. Köket och matsalen målades om i våras, köket är nu blått och matsalen vit. Under tiden som köket målades om sköttes all matlagning utomhus. 

Foto: Jacinta Njoroge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar