måndag 28 oktober 2019

PHYLLIS 20- ÅRS JUBILEUM NÄRMAR SIG!


I April 2020 blir det hela 20 år sedan Jacinta Njoroge, inspirerad av sin 6-åriga dotter Lotta, skrapade ihop lite pengar för att bygga ett träskjul på en nästintill tom tomt ute på den Kenyanska landsbygden i hopp om att förse sex små ensamma gatubarn med tak över huvudet. 

På den ödelagda tomten fanns för 20 år sedan endast två gravar bredvid varandra. Två gravar där Jacintas far och mor vilade tillsammans.  Där vilar de, på precis samma plats, än idag. Samma, men så annorlunda. 

Platsen som tidigare präglades av död, sorg och saknad, präglas nu av liv, glädje och hopp. 
Platsen som tidigare omgavs av torr sand och tystnad omges de nu av grönskande trädgårdar och de härligaste av barnskratt dagarna i ända. 
Platsen som tidigare var tom har fyllts med hundratals kramar som ges och fås varje dag. Världens bästa kramar må det tilläggas! 

Platsen som tidigare var betydelselös för förbipasserande har kommit att betyda det viktigaste av allt för flera hundra barn som saknade det som vi så ofta tar för givet: En grundläggande trygghet. 
En skyddad plats där man kan andas ut. Där rädslan kan ta en paus. Där man kan sova med båda ögonlocken stängda, utan en flyktplan i bakhuvudet. Där man kan mätta magen var dag, utan oro för att behöva spara skorpor tills imorgon. 

En trygg plats där man kan avaktivera överlevnadsmekanismerna och aktivera barnasinnet. Där man kan bota trauman genom lek med nya vänner. 
En plats där man kan lämna det förflutna bakom sig, leva i nuet och få en ny chans till en ljus framtid. En plats där man kan älska och vara älskad. 
En plats som ingen annan. 
(Fråga vilken volontär som helst!) 

I April 2020 kommer vi fira Phyllis Memorial Children Home’s 20-års jubileum. 

På plats i Kenya kommer Jacinta att organisera en fest med en privat insamling för utbildningspengar till ett av barnen som vuxit upp vid Phyllis och som har blivit antagen till en utbildning i Sverige. 

Före detta volontärer och besökare som vill dela dessa speciella dagar med barnen och personalen i Kenya kan höra av sig till volontar@kampiyamotosbarn.se för information om boendemöjligheter vid barnhemmet under denna period. 

Mer information kommer att dyka upp när datumet närmar sig och vi hoppas att alla ni som på olika sätt följt och stöttat barnhemmets utveckling kommer att fira och glädjas med oss, oavsett vart i världen ni befinner er!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar