onsdag 12 augusti 2015

Christa & Lennart är framme!

Vår f.d. volontär Christa har återvänt till barnhemmet tillsammans med sin make Lennart. En del förändringar har skett sedan Christas förra vistelse och Lennart har äntligen fått se platsen och träffa människorna som berört Christa. Självklart har detta firats med en festmåltid!
 Nedan delar Christa och Lennart med sig av bilder från sina första dagar vid Phyllis:


Vi hade med oss den skiva som barnen spelat in med hjälp av volontärerna Klara, Clara och Oliver. Vilket release-party! Skivan spelades på högsta volym i sann Phyllisanda! Singalong och intensiv dans! Vilken glädje och stolthet! Skivomslaget har gått från hand till hand och vi har översatt den svenska texten så ofta att vi nästan kan den utantill. 


På fredagen beställde vi 25 liter yoghurt och på lördagen var vi ett gäng som gick till Rafiki med 5-litersflaskor som fylldes med vaniljyoughurt till 95 barn. Lite banan som topping på härligheten och en fin desert kan avnjutas! "Oh how I Love yoghurt!"  

"Yoghurtmannen" häller upp i våra medhavda flaskor.

 
Vi gick till Kampi ya Moto och handlade två getter, grönsaker, kryddor och ris. På hemvägen fick barnen välja om de ville gå den långa vägen eller den lite kortare. Den långa såklart! Mysigt att promenera och småprata. På kvällen blev det festmat, ballonger och gottepåse. Och så dans. Såklart! Tack till Kerstin Lundin för maten!
Phyllis - selfie Nr. 1
Phyllis-Selfie nr 2!
Den nya "vattenkiosken" är belägen strax öster om grinden. Nu går det att köpa prima vatten utan
att komma in på barnhemmets innergård. Både praktiskt, tryggt och snyggt! 


Äntligen är herrarnas personalbostad färdig...nästan!  Uncle James poserar stolt med vattenkanna i hand,  han ser fram emot att få det varmare.  

Huset ligger mitt emot den nuvarande bostaden.

Nytt handtag till trasig stekpanna kan fixas om man har sin täljkniv med från Sverige, och det har ju Lennart! Tälj, mys och samtal om hur man kan tänkas kombinera ett framtida yrke och egna intressen, för att på så vis snickra ihop en alldeles personlig karriär.

 Joseph siktar på läraryrket och Sammy på ingenjör. Intresset för människor och för ekologi, hur kan det "bakas" in i dessa yrken? Spännande!

/Christa och Lennart
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar