torsdag 14 mars 2013

Valflytt, grillad kyckling & mycket mera



God dag mina vänner, äntligen hörs vi igen. Jag vet knappt vart jag ska börja med tanke på att det gått ett tag sen senast. Skolan stängde förra torsdagen (28/2) pga valet. Så borderbarnen åkte hem till sig och våra high school elever kom hem igen. I fredags så spelades det kubb. Ett par generösa gäster gav det till oss härom veckan. Vem trodde att man skulle lira kubb på ett kenyansk barnhem. Med solen gassandes och en svag men varm bris så spelades det så länge barnen orkade. Man fick nästan lite midsommarkänslor.

Det ser ut som Agnes använder sig av en otillåten teknik


Farligt nära kungen,  Jacinta



I lördags så var det dagen för flytt kommen, till barnens stora glädje. Vi flyttar barnen till Jacintas hus i Kiamunyi av säkerhetsskäl inför och under valet. Men först så tog jag med våra high school tjejer till Kabarak för lite bad. Och en sak är säker, glädjen att bada är ingenting som försvinner bara för att man går på high school. Det bevisade dessa härliga tjejer med plask och en hög och glad ljudnivå.

Plask


Det ser ut som Peris blir oschysst behandlad


I söndags så var det dags för våra high school killar att bada. Denna gång så var även Jacinta, Sabine och lilla underbara Lilly med i poolen. Det var en lite lugnare och kanske en aning coolare badstund denna gång. Dock så finns det inga bilder från denna gång pga en kameramiss.

På kvällen sen så slaktades en get och vi festade i oss av denna tillsammans med mukimo. Visst saknade man ugalin men mukimo smet ner det med ;) På kvällen var det full fart med musik och dans.

1 Bild. 1297 Uncle Maurice och det som är kvar av geten.

Detta börjar nästan kännas lite som en dagbok men det har hänt så mycket och jag vill få med allting. Men pausa gärna här och fortsätt om en stund igen. 

I måndags så var det dags för val. Jag och barnen hängde i Kiamunyi hela dagen medans Jacinta och Sabine samt ett gäng röstberättigade barn var på Phyllis och gjorde sin plikt. Jag försedde barnen med memory och lite annat pyssel för att hålla dem sysselsatta.

Eunice och Caren premiärspelar

På kvällen följde vi rösträkningen via tv och radio, även fast att alla visste att presidenten inte skulle utses idag så satt de flesta klistrade vid tvn hela kvällen. Dagen hade dock varit lite för lång för våran busschaufför som gav upp i förtid.
Det är okej att vila lite

I tisdags så flyttade vi hem igen. Uncle Maurice sammanfattade utflykten ”east, west, home is best”, och jag kan inte annat än att instämma.

Jaha då är vi framme vid onsdagen, eftersom att våra high school elever snart börjar droppa av till sina skolor och för att valet gått lugnt till så ville jag lyxa till det lite. Så dagen till ära så bjöd jag på grillad kyckling, grönsaksstuvning, pilau, chapati och läsk. Detta hade dock aldrig kunnat bli verklighet utan barnens hjälp. Vilka underbara barn/ungdomar vi har här. Ett gäng satt halva dagen och producerade chapatis medans ett annat gäng hjälpte till med grönsakerna. Diba var dagens grillmästare, och kycklingen blev helt perfekt. Alla hjälpte verkligen till för att vi skulle få både golunch och gomiddag.
Grönsaksgänget
Samson är anledningen till att jag inte bär linne

Grillmaster Diba

I fredags så bar det av till Olo-Ika med ett gäng barn som hellre ville leka istället för att bada. Obama var överlycklig över att det äntligen var hans tur att få åka. Barnen hade på sig sina finaste lekkläder och som det lektes. Det var en riktigt bra eftermiddag med skrattandes barn.

Det är bäst att sköta sig i hoppborgen
så att inte konstapel Mary kommer och tar en!


Det är kul med ruchkana, eller hur Jacinta?


Ja just ja, ett val har passerat också. Som ni säkert redan vet så vann Uhuru Kenyatta, son till Kenyas första president Mzee Jomo Kenyatta. Där fick vi in lite allmänbildning också.
Avslutningsvis så kan jag meddela att high school  barnen är tillbaka i sina skolor samt att borderbarnen är tillbaka här så nu är vardagen kommen igen.

Ja det var nog allt för denna gång. Jag hoppas att allting är bra med er därhemma. Det ska nog inte dröja lika länge till nästa uppdatering.
Kram på er
/Uncle Tobias

2 kommentarer:

  1. Är så tacksam för att man får följa dig på din resa i Kenya.
    Allt bus som händer och allt bra ni gör. Läste om att det nu anses som valfusk av den som förlorade valet och att han kräver en omröstning....
    Snart Tobbe är du på hemmaplan och jag vet en som saknat dig väldigt mycket, det har vi allihop gjort iofs.
    Ska bli kul att få träffa dig snart igen, men jag vet också att barnen kommer att sakna världens bästa uncle Tobias liksom du kommer att sakna dem : )

    Kram från familjen Rosén.

    SvaraRadera
  2. Hej värdens bästa Tobbe!
    Hörde vad som hänt dig är så ledsen,efter allt som du gjort för alla där.Hur kunde dom råna dig?Skönt att det inte hände dig nått,pengar och saker kan man alltid skaffa nya.Hoppas allt ordnar sig till det bästa.
    Kramar i massor Mia Thomas

    SvaraRadera