söndag 26 februari 2012

Fullt upp under veckan som gått på Phyllis

Tjenare tjenare kära lilla blogg!

Vi börjar med den vanliga och obligatoriska meningen: Hoppas att allt är bra där hemma... och sedan kommer det vanligaste svaret. Här är allt bra.

Så nu när det är avklarat kan vi börja berätta lite om den gångna veckan som har varit fullspäckad med aktiviteter. Först och främst som ni alla vet har Linn fatt en ny sambo i gästhuset (Jonatan) och väntar nu på man nummer två (André) som lämnade henne för gorillorna i Uganda.

Eleverna på Phyllis kämpar på som vanligt. Enda förrändringen är att klass sju har flyttat till biblioteket på grund av brist på plats och varje morgon blir man lika förvånad över tystnaden i denna sal. Men för mycket tanke arbete är inte hälsosamt så förra onsdagen kom några av high school kidsen hem för mid-term. Gissa om vi blev glada över att se dem igen.

Fredagen den 17e var det dags för jättarnas kamp då skolorna mötte varandra i fotboll, volleyboll och netball. På morgonen traskade nära 100 elever, ca 50 spelare och 50 supportrar till Kampi ya Moto. Det gick riktigt bra för Phyllis men tyvärr började det regna och snipp snapp snut så var den dagen slut.

I lördags visade Lewis och David upp sina talanger i en by kallad Athenai då de deltog i ett event som utfördes av grannen Wendos organisation. David sjöng, eller rappade som det så vackert heter, som en kung och Lewis visade sina skådespelartalanger samt hur man dansar. De var sjukt duktiga.

I söndags fick vi besök av Al Shabab miniatyrer. Det var meningen att vi skulle ha en dockteaterverkstad men när vi klippte tygbitar så fylldes hela matsalen med flickor som visade hur en äkta afrikansk mamma ser ut. Vi hade en och annan imitation av en indier i sin turban, några skapade coola bandanas. Senare på eftermiddagen hade vi var dockverkstad. Det var en riktig fröjd att se limmet spruta, pennorna ryka, saxarna klippa och nålar som far över tygstyckena. Till slut fick vi till riktigt vackra kreationer. Som en bra avslutning på dagen kom Jonatan med fadderbrev men även andra brev från tidigare volontärer. Svenska polare helt enkelt till barnen.

I måndags fick Linn äran att följa med brudarna till Kirroborn girls high school. Först åt vi på restaurant och herre min skapare vad dessa flickor kan äta. Helt ofattbart! Väl i skolan var det som en invasion av flickor i vita och marinblå skoluniformer.

Lycka varar ej för evigt, först pyser high schoolflickorna och några dagar senare var det pojkarnas tur. Som en hejdå present bestämde vi oss för att göra en trerätters middag i gästhuset. Jag tror att dessa unga män måste vara Kenyas framtida kockar. Det var så gott att samtliga åt så mycket att vi hade mycket stora problem med att komma upp ur sofforna. Denna förtrollande måltid bestod av:

Förrätt: äggmacka.
Huvudrätt: chapati, mackaroner och kycklinggryta.
Efterrätt: frukt och chokladbollar.

Linn och Jonatan

Mumsar på välförkant lunch efter dagens insattser
 
David rappar som en gud

Al Shabab junior

Tillbaka till verkligheten. Nästa hemvisit blir inte förran i mitten av april

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar