torsdag 23 september 2010

Vår resa till Kenya

En hälsning från Christel och Jannice som är tillbaka i Sverige igen efter några veckor på Phyllis Memorial:

I två år har det bara varit en dröm, för mig och min mamma, att få besöka Kenya och Kampi ya Motos barn. När möjligheten i samband med 10-årsjubileumet kom, tog vi snabbt chansen att förverkligade vår dröm!
Vi spenderade två fantastiska veckor på barnhemmet. Under denna tid fick vi flera nya upplevelser, mycket skratt, oförglömliga minnen och många nya vänner.
Trots att vi båda varit i Afrika tidigare, fick vi denna gången se Afrika på ”riktigt” Bara det var en upplevelse! Men det var på barnhemmet vi hade våra bästa stunder och därifrån alla minnen kommer och dit våra tankar går när vi nu tänker tillbaka.
Livet på Phyllis var nog inte riktigt som vanligt under vår vistelse, dels hade barnen lov från skolan, Jacinta var nere och förberedelser och förväntningar inför 10 års jubileumet var i full gång. Men med detta fick vi också spendera hela dagarna med barnen!
Kenya och vistelsen gav oss inte bara fantastiska mötet med barnen, personalen, och grannarna till Phyllis, vi fick också tillfället att möta många jättefina människor från Sverige som engagerar sig otroligt mycket för barnhemmet.
Våra dagar på barnhemmet medförde lek med barnen med allt vad det innebär; frivillig (?) "hår-docka", kast med liten strumpa stoppad med papper, kortspel, ny variant av bro bro breja men också jungfru jungfru skär MED rörelser, läsning, sång och bara allmänt prat. Lite mer arbetsrelaterade aktiviteter var rensning av, öppnande, och avplockning av majs, ibland bönor. Mamma tog också tag i lagning av kläder och utsågs till en ”riktig symaskin” av barnen.
Resan var inte bara en dans på rosor, men så är det väl alltid, men Afrikas fantastiska rytmer sitter kvar i minnet och vi längtar redan tillbaka!
/Christel & Jannice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar