fredag 10 september 2010

Hälsa Jessica och Carin välkomna!

Nu har barnhemmet fått två nya volontärer Jessica Lantz och Carin Stern, båda från Malmö. Jessica och Carin har varit aktiva i Malmö-Aktivgruppen under våren och har nu äntligen åkt iväg på sin volontärresa till barnhemmet. Carin är lärare och kommer försöka vara mycket i Skolan och hjälpa lärarna och vara ett stöd till barnen då de gör läxor. Jessica är ekonom och har sysslat mycket med fri-idrott och kommer vara aktiv med barnen så mycket som möjligt med lekar, tävlingar och evenemang.

Läs deras första inlägg nedan:

Carin och Jessica's forsta vecka pa Phyllis!


Nu har vi (Carin och Jessica) varit pa Phyllis i en vecka och vi trivs bra. Det ar saklart en stor omstallning jamfort med hemma men vi borjar komma in i det. Vi fick ett varmt valkomnade redan forsta kvallen. Barnen sjong 3 sanger och dansade for oss och darefter gick de fram i grupper och upptradde. De var sa duktiga. Darefter halsade en av tjejerna och en av killarna oss valkomna genom att halla ett mindre tal. Personalen har ocksa visat stor gastvanlighet vilket sa klart underlatar for oss volontarer.

Vara morgnar brukar borja med att vi hjalper Maurice i koket med att skara vitkal, hacka tomat och graslok, diska samt tvatta golvet. Pa eftermiddagarna leker vi med barnen, spelar fotboll, parlar, kastar boll, hoppar hopprep m.m. Vi har ocksa tagit med nagra av barnen till Kampi Ya Moto pa utflykt. Det var en varm och solig dag varfor de 1,5 km det ar till Kampi Ya Moto tog ca 40 minuter att ga. Nar vi kom fram var vi alla torstiga sa vi bjod pa lask och kaka, vilket uppskattades. Vi gick en runda i byn och sen var vi tvungna att skynda oss tillbaka eftersom vi skulle hinna hem till lunchen. Det blev "swedish stile" tillbaka till Phyllis dvs en snabb promenad.

Barnen ar verkligen harliga och glada och verkar ma bra. Nagra av dem kommer fram och pratar med oss andra ar med blyga. Barnen borjade skolan i mandags efter en manads ledighet sa de aldsta barnen har akt i vag till sina high schools och internatbarnen har kommit. Vi har varit med pa en lektion i skolan, vilket var kul.

Vi hors snart igen

Kram Carin och Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar