onsdag 13 januari 2010

Byggkillarna från Kattegatt-gymnasiet berättar om sin resa

Vår tid på Phyllis Memorial Children’s Home


Det har gått ungefär 2 månader sen vi kom hem från Kenya och när vi tänker tillbaka på vår tid på Phyllis Memorial Children's Home kan vi inget annat än längta tillbaka.
Om drygt en vecka anländer delar av den kenyanska byggskolan till Sverige för att ser hur vi har det och vi ska göra vårt bästa för att se till att deras vistelse blir lika händelserik och uppskattad som vår tid var hos er.

Byggskolan på Kattegattgymnasiet i Halmstad har under många år åkt på liknade projekt runt om i världen och för två år sen påbörjades samarbetet med Phyllis och i år var det vår årskurs tur att åka. Resan skulle vara i två veckor och målet var att bygga ett hus som skulle inrymma bibliotek, sjukstuga och administrationsrum.
Den 8:e oktober började vår resa, mycket förberedelser hade gjorts och det var skönt när vi äntligen kom iväg.

Resan tog långt tid men på eftermiddagen den 9:e oktober var vi framme, vi mottogs hjärtligt och kände oss välkomna direkt. De första sju dagarna var avsatta för byggandet av huset och den andra veckan för sightseeing och besök på den kenyanska byggskolan.

Byggandet gick bättre än vad vi hade förväntat oss, vi murade upp sju av nio skift, gjorde klart alla takstolar och all armering med god hjälp utav våra kenyanska kollegier som även ska färdigställa bygget.

Hoppas ni har det bra därnere och är nöjda med vårt jobb, det var ett äventyr vi aldrig kommer att glömma.

Mvh
Fredrik, Urban, Rasmus, Karin, Viktor, Fredrik, Joakim, Philip, David och Samuel




Killarna med barnen på barnhemmet






Killarna samarbetade med en byggskola i Nakuru, Kenya. På bild ses två av eleverna från vardera skola



Bygga, bygga, bygga! Huset ska bli sjukstuga, bibliotek och administrationslokal till personalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar