torsdag 20 december 2012

Burnball och Ola-ika x 2

God dag kära medborgare.


I söndags så tog vi med barnen till fotbollsplanen för att spela brännboll. Det verkade uppskattat.

Att man faktiskt ska runda konorna var det inte alla som riktigt brydde sig om, men så länge barnen tyckte att det var okej så tänker inte jag tvinga dem.

Det blev en hel del skratt.



Projektet med att ta med barnen till Kampi Ya Moto har fortsatt och de barnen som ännu inte fått följa med väntar ivrigt på sin tur.

Ett av GBs sista initiativ här på Phyllis var att ta ned gungorna. Bra jobbat må jag säga. Det gungas nästan hela dagarna och det är ganska ofta som barnen ropar "Uncle push" och det känns så givande att stå där i det gazzande solskenet bara för att få höra barnens skratt.








Vi har äaven varit till Olo-Ika vid två tillfällen.


Första gången så var det barnen i åldrarna 10-13 ungefär. De fick sig en långpromenad för vi kan inte ta genvägen över åkern längre for markägaren har satt upp taggtråd. Väl framme så lektes det så det stod härliga till. Det är kul att se även dessa barn faktiskt är barn, det är lätt att glömma bort det för de är så vuxna i mycket som de gör.


Dagen efter så var det minstingarnas tur. De fick dock åka buss för annars så hade vi fortfarande varit på väg dit. Dessa små barn är så otroligt duktiga och tålmodiga. De satt på sina hästar och hade åkt någon minut när strömmen försvann. Men de satt lugnt och sansat och väntade på sina hästar i 20 minuter tills strömmen kom tillbaka. Väl tillbaka så åkte de klart och sedan var det dags för hoppborg. Men bara en stund för sen dog strömmen igen.




 
Det var allt för denna vecka.

Tack för alla komentarer förresten, fortsätt gärna skriva. Jag vet att jag är dålig på att svara men jag har bara tillgång till internet en gång i veckan. Men komentarerna uppskattas.

Ha de bra hemma i kylan så ska jag ha detsamma i det stekande solskenet.

/Uncle Tobias

4 kommentarer:

  1. Bra skrivet Tobbe. Du verkar ju inte sakna oss någonting. Trodde att du skulle gråta av hemlängtan varje kväll. Du allt en stor ponke nu Tobias:-)
    Tack för brevet. Jag gruvar på vilken hämnd det skall bli.
    PS. Hälsa Arjen om du ser honom.DS

    SvaraRadera
  2. vad trevligt det är att få läsa om vad ni gör : )Det känns inte som du är såå himla långt borta när du skriver här.
    Ha det bäst och God Jul & Gott Nytt År bästaste Tobbe och alla som är där!

    Njut av solen du för här är det mycket snö : )

    SvaraRadera
  3. Jätte kul att få följa med så här på din resa ! Och tack så jätte mycket för julkortet och brevet ! Det är jätte uppskattat.
    Det är så svårt att förstå din vardag när man har sin, men samtidigt så kul att få höra om den.

    Njut nu utav solen och värmen , för här är det inte direkt varmt ;)
    Kramisar ! Limp.G

    SvaraRadera
  4. Hej bästa Tobbe <3
    Tack för julhälsningen.Jätte roligt att få höra vad du gör och hur du har det.Vi längtar efter dig.Ha det bäst,krama alla barnen.En riktigt God Jul och Gott Nytt önskar vi dig.
    Från Skultuna. Kram

    SvaraRadera