måndag 14 maj 2012

Kabarak University


Hej!

Kabarak University är ett universitetsområde cirka 5 kilometer från Phyllis. Detta område är enormt, nästan som en liten stad. Här finns, förutom diverse skolbyggnader och bostäder, även supermarket, bank, pool, basket- och fotbollsplan mm. Och ett sjukhus. Detta skulle vi tyvärr bli tvungna att besöka, mer om det längre ner. Det var sista veckan på skollovet och vi frågade om barnen hade förslag på aktiviteter. Att gå till Kabarak och bada i poolen och spela fotboll var ett önskemal. Dessvärre har priset för att nyttja poolen fördubblats sedan sist, så vi nöjde oss med att packa med matsäck, promenera till Kabarak och spela fotboll och helt enkelt bara hänga. Vi gick med grabbarna ena dagen, med tjejerna dagen efter. Detta verkade uppskattat, och dom tyckte att det var trevligt med utflykt.

I måndags började skolan igen. Efter mer än 3 veckors ledighet var det nu dags att återkomma till diverse rutiner. Men barnen var glada och förväntansfulla inför skolstarten. Boarders:arna har börjat komma tillbaka till Phyllis i och med skolstarten. Det är mycket trevligt att återse dom!

Vi har åtgärdat barnens toaletter, som alltså saknade belysning och var således väldigt mörka kvälls- och nattetid, men att helt enkelt skruva upp glödlampor. Tavlan, det inramade fotot, på det vinnande laget i fotbollsturneringen har också kommit upp på väggen.

Och sa var det här med sjukhusvistelsen. I måndagsnatt, vid klockan 3, väcktes Jonatan av Ella. Hon mådde då riktigt dåligt; magproblem, illamående, yrsel med mera. Vi tog oss till sjukhuset i Kabarak, där Ella fick några piller och höra att vi skulle återkomma dagen efter, då doktorn var där och diverse prover kunde tas. På tisdag morgon återvände vi, doktorn undersökte Ella, hon mådde inte alls bra. Hon fick behandling och medicin att knapra på. I skrivande stund är Ella på bättringsvägen. Det är svårt att säga vad som var fel på henne, eventuell matförgiftning men doktorn kunde inte vara saker.


Hälsningar Jonatan och Ella


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar