onsdag 29 december 2010

Julafton på Phyllis!

Att fira jul i ett annat land är alltid intressant och mycket roligt. På julafton började förberedelserna när barnhemmets granne Wendo kom för att baka bullar och kakor med barnen, vilket var mycket uppskattat! Sen skulle geten slaktas för inälvorna skulle utgöra middag på julaftonskvällen och resten av köttet sparades till juldagen. Tyvärr hade vi så mycket att förbereda med julklapparna till barnen att vi missade detta speciella tillfälle. Istället visade barnen oss senare med glädje och väldigt detaljerat vad som var vad inne i geten och i dess huvud. Vi har aldrig förr ätit inälvor från en get så det var en intressant upplevelse. Hela julaftonskvällen bjöds det på dans och musik för att fira in den 25:e.

Lunchen på juldagen var mycket god, vi fick bland annat köttet från geten. Sen började för barnen en lite för lång och spänd väntan på Father Christmas. Patrick, som går på high shool, var Father Christmas och han gjorde det mycket roligt. Våra presenter var uppskattade, även om de stora flickorna var generade av att få underkläder. I varje present hade vi lagt ner lite godis, klistermärken och pärlor. Sen berodde det på i vilken ålder barnen var i, men det var något i klädväg till alla.

Annars börjar vi mer och mer komma in i vardagen och tanken på att vissa av barnen snart ska åka tillbaka till sina internatskolor
gör oss lite ledsna. Skolan börjar den 4 januari och det kommer bli tomt utan alla skrattade och hoppande gymnasiebarn.

/ Johanna & Hanna


Paul visar sina skills på bakning och vi blev imponerade!


Simon och Michael visade med glädje upp detaljer av huvudet och berättade hur det skulle kokas.


Spänd väntan på att Father Christmas ska dela ut paketen.


Sarah och James tackar Father Christmas (Patrick).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar