söndag 22 augusti 2010

Lite om 10-årsfesten

Sandra Petersson har varit nere på 10-årsjubileumet tillsammans med sin mormor! Läs mer om dem två på hemsidan. Här kommer ett litet inlägg om vad som pågick därnere för oss som inte kunde åka. Joakim kommer också snart att skriva sitt avskedsinlägg. Håll utikik

10 års festen. Det var full fart på alla, dagen och kvällen innan den stora dagen. Det kom grannar till Phyllis och dem hjälpte till med maten och på natten gjordes otroligt många chapatis.
På morgonen sattes tälten upp, med bord och stolar ute på fältet och det dekorerades med hjälp av Wendo. Foton sattes upp i biblioteket och alla barnen hade på sig sina nya gula t – shirts. Vilket dem hade fått av Jacinta kvällen innan. Runt 10.00 den 7 Augusti var nästan alla samlade utanför den nya byggnaden. Där stod alla barnen samlade och Beth höll i sången. Dem var otroligt duktiga och sjöng så fint trots att det var väldigt varmt och mängden människor som stod och tittade på dem. Därefter klippte Lotta och jag bandet och det nya biblioteket var därmed invigt. En snabb titt därinne sedan var det dags att bege sig upp till fältet.
Där pratade prästen, vänner till Phyllis och Jacinta. Joakim höll sitt tal som både var på engelska och kiswahili. Jacinta pratade lite och ett flertal gåvor gavs till henne och Phyllis. Barnen visade upp sin tacksamhet till Jacinta genom en otroligt rolig pjäs. Den handlade om en ond kung och en god drottning, där kungen tillslut gav med sig och behandlade alla väl. Barnen underhöll också oss med sång medans lunchen blev fram plockad.
Därefter blev lunchen serverad och det var väldigt många gäster. Det hade räknats runt 600st och det var nog inte långt ifrån. Därefter var det lite fler tal och fler gåvor gavs ut. Sen blev så klart tårtan delad och utdelad till alla, med hjälp av Wendo. Gästerna droppade av allt eftersom och barnen dansade till musiken som Dj:n höll igång. Det var en mycket lyckad dag och alla var glada och nöjda!!
Tack från Sandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar