tisdag 25 oktober 2016

Ingrid och Kickan har landat i vardagen

Hej!

Nu har vi fått rutiner på Phyllis och det känns skönt så nu vet vi hur saker och ting fungerar.
Vi har varit i skolan och var med på några lektioner. Har även besökt småbarnen och dom sjöng för oss. Fint!

Nu är det snart lov för barnen från slutet av okt. Fram till början av januari. Internat barnen som bor här åker hem till sina föräldrar och Phyllis barn som studerar och bor på internat kommer hem hit. Så vi hinner även träffa dom.

I växthuset har det såtts aubergine och paprika det har redan kommit upp lite grönt. Ja det rullar på som vanligt!



Hälsningar Ingrid och Kicki

torsdag 20 oktober 2016

Elins första vecka är förbi!

Hejsan!

Nu har det redan gått en vecka sedan jag kom fram till barnhemmet. Resan ner gick hur bra som helst och jag blev upphämtad utav Jacinta och Erastus på flygplatsen. Det har varit en väldigt intensiv vecka med en massa nya intryck.


Både personalen och barnen har tagit väl hand om mig. Jag har hjälpt uncle Morris en hel del i köket vilket har varit väldigt kul. 


Har även hunnit med en cykeltur in till Kampi Ya Moto med en annan volontär vid namn Kicki. 

Självklart så har det även varit en hel del lek och bus efter det att barnen slutat skolan!

Jag ser framemot att få spendera ännu mera tid med barnen framöver. De är underbara!


Elin

torsdag 13 oktober 2016

Ingrid och Kicki har kommit fram!

Efter ett dygns försening kom vi äntligen fram till Phyllis den 2 oktober!

Vi fick ett varmt mottagande av barn och personal. Socialarbetaren Gidraph tog oss på en rundvandring inom området. Vi fick se det nya huset som håller på att byggas, fiskdammen och det fina växthuset.

Barnen är fantastiska, så duktiga på att hjälpa till, artiga och alltid glada. De spel och pussel som vi tagit med oss har verkligen blivit populära!

Vi har det bra!

Vi hörs om en vecka.
Hälsningar Ingrid och Kicki.

lördag 8 oktober 2016

Elin gör sig redo för avresa till barnhemmet!

 Hej allihopa!

Om mindre än en vecka så är det min tur att lämna hösten här i Sverige och få åka ner till Kenya och Phyllis. Jag heter Elin och är 21år, jobbar för tillfället som receptionist inom Polismyndigheten. Där trivs jag väldigt bra då jag dagligen möter väldigt många olika människor som jag får stå till tjänst för. Ett väldigt mångsidigt jobb vilket passar mig perfekt då jag gillar när det händer lite och får känna att man varje dag lär sig något nytt.

Jag har länge velat göra en sådan här typ av resa. Har dock inte hittat ett barnhem som jag tyckt känts rätt. Men när jag fick kontakt med Phyllis så kändes det väldigt bra och nu är det äntligen dax.

Jag hoppas på en lärorik och känslofylld resa med allt vad det kan innebära. Jag vill bidra med mycket skratt och glädje. Samt en massa lek och bus med både barn och personal.

Innan denna resa så har jag haft en loppis, hört av mig till både tidningar och radiokanaler. Tyvärr ingen som riktigt nappat men hänvisade till hemsidan som Phyllis har. Hade även för en vecka sedan ett litet Kenya-party för familj och vänner.

Sista dagarna blir till att packa ihop det sista och sen är det raka vägen ner till Phyllis. Resfebern är värre än någonsin.

Kramar,
Elin